Document, SUA considera Rusia drept o amenintare la adresa securitatii nationale: „Rusia are unele dintre cele mai avansate capabilitati cibernetice din lume”

externe

Departamentul pentru Securitate Interna din Statele Unite ale Americii considera Rusia drept o amenintare la adresa securitatii nationale a SUA – scrie RIA Novosti, citand un raport al institutiei americane, informeaza Rador.

Intr-un document al departamentului sunt mentionate, in mod special, „actiunile” Rusiei, Iranului si Chinei privind „interferenta in alegeri” si situatia legata de pandemia de coronavirus.

Documentul indica faptul ca aceste state pot incerca sa interfereze cu functionarea infrastructurii electorale, sa submineze credibilitatea autoritatilor SUA si sa creasca tensiunile sociale.

„Rusia, care are unele dintre cele mai avansate capabilitati cibernetice din lume, poate perturba sau deteriora infrastructura esentiala a SUA prin atacuri cibernetice” – atrage atentia Departamentul pentru Securitate Interna din Statele Unite. In plus, se remarca faptul ca partea rusa poate, prin spionaj cibernetic, sa dobandeasca informatii economice si politice si legate de securitatea nationala.

Mai mult despre:

Comentarii: