politica

Document trimis de Guvernul PSD la Bruxelles: „Salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare”

Senatorul PNL Florin Citu a afirmat, sambata, ca PSD va introduce, de anul viitor, masuri de austeritate si nu va mai aplica Legea salarizarii unitare. Liberalul prezinta in acest sens un document trimis CE prin care coalitia de guvernare promite inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019.

„PSD i-a tradat si i-a mintit pe romani. Romania in criza economica-PSD introduce masuri de AUSTERITATE in 2019! Intr-un document trimis Comisiei Europene PSD +ALDE promit inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019 la nivelul din Decembrie 2018. PSD +ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare)!”, a scris Florin Citu, sambata, pe Facebook, postarea fiind insotita de un extras din documentul trimis catre CE.

Liberalul a adaugat ca, prin promisiunea facuta de PSD-ALDE in documentul transmis Comisiei Europene, coalitia va taia de fapt salariile cu echivalentul ratei inflatiei.

„Asta inseamna ca salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. In plus cresterea dobanzilor va taia si mai mult din puterea de cumparare. In poza masurile pe care PSD promite ca le va lua la construirea bugetului pentru 2019. Este clar ca legea pensiilor este doar o minciuna. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare si PSD+ALDE mint ca dubleaza pensiile”, a explicat senatorul PNL.

Florin Citu a mai anuntat ca in urmatoarele zile va face public un raport asurpa situatiei economice din tara.

Legea salarizarii personalului bugetar a fost adoptata de Camera Deputatilor, for decizional, la inceputul lunii iunie a anului 2017, in perioada Cabinetului Grindeanu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

4 mai, Ziua Nationala a Inimii. Bolile cardiovasculare, principala problema de sanatate in Europa

In fiecare an, in 4 mai, este aniversata Ziua Nationala a Inimii. A fost instituita…

28 de minute ago

Cum va fi vremea de Paste? Vreme calda, dar cer inorat si ploi izolate

In zilele care vor urma, in anumite regiuni ale tarii, mai ales in prima zi…

O oră ago

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

11 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

13 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

13 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

13 ore ago