externe

Donald Trump, atac rasist: „Am fost pus sub acuzare de patru ori, deci populatia neagra ma place!” – VIDEO

Donald Trump, care a fost dat in judecata de Departamentul de Justitie in 1973 pentru discriminare impotriva chiriasilor de culoare, a declarat in fata unui grup de alegatori conservatori de culoare ca „o multime de oameni” i-au spus ca cele patru inculpari ale sale sunt motivul pentru care „negrii ma plac”.

In acelasi timp, Trump s-a prezentat pe sine ca o victima a discriminarii. Vorbind vineri seara la Gala de onoare a Federatiei Conservatorilor Negri din Columbia, Carolina de Sud, Trump s-a laudat cu gratierile pe care le-a acordat in timpul mandatului si a continuat sa se lamenteze in mod fals ca cele 91 de acuzatii impotriva sa fac parte dintr-o conspiratie pentru a-l tine departe de Casa Alba.

”Am fost pus sub acuzare pentru nimic. Au facut-o pentru ca este vorba de interferenta electorala – si apoi am fost pus sub acuzare a doua oara, si a treia oara, si a patra oara”, a declarat el in timpul evenimentului de vineri. ”Si multi oameni au spus ca de aceea ma plac negrii, pentru ca si ei au fost atat de mult raniti si discriminati. Si m-au vazut de fapt ca si cum as fi fost discriminat. A fost destul de uimitor”, a spus fostul presedinte, citat de revista Rolling Stone.

Trump – al carui lung istoric de rasism include apelul public facut pentru executia a cinci copii de culoare, in celebrul caz Central Park Five, din 1989 (27 de ani mai tarziu s-a dovedit ca toti cei cinci erau nevinovati), respingerea mortii barbatilor de culoare retinuti de politie si predicarea suprematiei albilor – a continuat prin a-l mentiona pe reverendul Dr. Martin Luther King Jr. ”Impartasim visul reverendului Martin Luther King Jr. El a fost mare. Ce discurs a avut!”, a continuat el, inainte de a vocifera: „De fiecare data cand democratii radicali de stanga, marxistii, comunistii si fascistii ma incrimineaza, eu consider ca este o mare, mare insigna de onoare. Pentru ca sunt pus sub acuzare pentru voi, poporul american. Sunt pus sub acuzare pentru voi, populatia de culoare. Sunt pus sub acuzare pentru o multime de grupuri diferite de catre niste oameni bolnavi.”

De asemenea, fostul presedinte a facut o incercare de umor penibil, declarand ca „luminile sunt atat de puternice incat nu pot vedea oamenii… Ii vad doar pe cei de culoare. Nu-i vad pe cei albi. Atat de departe am ajuns. E un drum lung, nu-i asa?”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

3 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

O oră ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

4 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

7 ore ago