Dormitul in pijamale NU este sanatos. Vezi motivele stiintifice

life

Dormitul in pielea goala este mult mai sanatos decat cu pijamale, spun oamenii de stiinta. Potrivit unor statistici, numai 8% din populatia lumii alege somnul fara pijamale.

Conform The American Academy of Sleep Medicine, temperatura corpului scade in timpul somnului. Prin urmare, daca porti pijamale iti pastrezi temperatura la acelasi nivel si astfel poate fi afectat ciclul somn-trezie. O asemenea situatie ar putea duce la aparitia insomniei.

Oamenii de stiinta mai spun ca daca dormi in pielea goala, corpul tau elibereaza mai multi hormoni, astfel incat esti mult mai dispusa sa faci sex. Astfel, daca te trezesti goala langa partenerul tau, iti vei dori mai mult sa faci sex, iar asta duce la mentinerea unei relatii fericite, scrie elitedaily.com.

Un alt beneficiu foarte important este ca te ajuta la dieta. In timpul somnului, cand temperatura corpului scade, nivelul hormonilor de crestere devine mai ridicat, in timp ce nivelul cortizolului este in descrestere. Daca te trezesti noaptea din cauza hainelor incomode, asta duce la cresterea cortizolului, ceea ce iti va face apoi foame. Prin urmare, cu cat ai parte de mai putin cortizol peste noapte, cu atat iti va fi mai usor sa tii dieta, nu-ti va fi foame.

Pentru multi, dusul de dimineata este o necesitate. Pentru altii, este doar o alta corvoada. Insa daca dormi gol nu vei mai avea nevoie de dus. Asta pentru ca nu vei transpira peste noapte si nu vei fi dimineata nevoit sa o inlaturi. De asemenea, parul isi va pastra aspectul proaspat si curat, nu va trebui sa il mai speli atat de des.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: