Dorneanu, gata sa arunce in aer justitia. A respins toate solicitarile de bun-simt ale sefei ICCJ, Cristina Tarcea

news

Cererea presedintelui instantei supreme, Cristina Tarcea, de suspendare a cauzei privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe completuri a fost respinsa, a anuntat presedintele Curtii, Valer Dorneanu, informeaza Mediafax.

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a solicitat, miercuri, Curtii Constitutionale, suspendarea cauzei privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe completurile de trei judecatori, motivand schimbarea componentei CCR si faptul ca nu exista un nou judecator raportor.

Dupa deliberari, presedintele CCr, Valer Dorneanu a anuntat ca a respins cererea. De asemenea, au fost respinse si cele trei exceptii ridicate de Cristina Tarcea.

„Pronuntarea in aceasta cauza a fost amanata de patru ori, iar de atunci s-au schimbat multe. Am consultat site-ul CCR si am constatat ca prin rezolutia presedintelui CCR s-a dispus un nou judecator raportor. Am verificat in aceasta dimineata dosarul si nu am vazut un nou raportor. Dezbaterea are loc pe raportul depus de judecatorul raportor, a probelor din dosar. Eu nu am vazut decat un raport intocmit de un judecator raportor care la ora actuala nu mai este membru al CCR. Nu am vazut nicio rezolutie, de altfel, ca actualul judecator sa isi insuseasca raportului fostului judecator. Invoc ilegalitatea numirii noului judecator raportor, pentru ca potrivit legii judecatorii raportori voteaza primii, apoi membrii, iar la final presedintele CCR. Prin urmare presedintele CCR nu poate fi judecator raportor”, a afirmat Cristina Tarcea, in fata membrilor CCR.

Presedintele ICCJ a venit cu o a treia solicitare, anume de suspendare a cauzei pana la pronuntarea Curtii de justitie a UE, la sesizarea facuta de Inalta Curte si instantele din tara.

„Atat Inalta Curte de Justitie a UE cat si instantele din tara au sesizat Curtea de Justitie a UE. Va rugam sa suspendati cauza pana la pronuntarea Curtii de justitie a UE”, prevede a treia solicitare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: