Doru Buscu (Catavencii) confirma ca este consilierul lui Dragnea: „Mitingul de vineri a fost organizat de SRI. E uimitor cit de repede ura devine prostie”

analize

Redactorul sef al publicatiei Catavencii, Doru Buscu, sustine ca mitingul de vineri, in care zeci de mii de cetanei au fost gazati de jandarmi, a fost organizat de SRI. Jurnalistul Dan Tapalaga si patronul EVZ, Dan Andronic, au anuntat anul trecut ca Buscu este consilier de imagine al lui Liviu Dragnea.

Intr-un articol care se doreste ironic, Buscu scrie iritat despre efectul „Muie PSD” asupra protestatarilor, ii ataca pe Liiceanu si pe Klaus Iohannis si sustine ca mitingul Diasporei a fost organizat de fapt de SRI.

„Pietroaiele care au zburat vineri seara spre jandarmi s-au intrupat dintr-un cuvint. Asa a profetit domnul Liiceanu si asa s-a intimplat. Revolutia a urmat, ascultatoare, drumul indicat de cele patru litere fondatoare, care au reusit sa excite un filozof asa cum n-au reusit saptezeci de ani de carte. Cind cuvintul a murit de epuizare, realitatea a luat fiinta din cadavrul lui mediatic, asa cum ia fiinta, din diafana crisalida, fluturele cap-de-mort.

Muia a facut turul Romaniei virtuale, a strabatut mahalaua trolilor de pe Internet si unitatile SRI din mass-media, a traversat aerul rarefiat al bibliotecii Humanitas si mintea ostenita a Opozitiei, ca sa poposeasca, in forma ei tacuta, pe buzele instigatoare ale presedintelui Iohannis. Mitingul diasporei a inceput si s-a incheiat cu acesta incontinenta vorba, unii venind cu ea pe placute, altii luind-o cu ei acasa ca s-o intoarca pe toate partile, doar-doar or deslusi, in simpla ei destrabalare, tilcurile urii si ale dezamagirii”, scrie Buscu, cu umor chinuit, in Catavencii.

El a sustinut apoi ca mitingul a fost organizat de SRI.

„Mitingul diasporei n-a fost citusi de putin al romanilor plecati. A fost al celor ramasi cu buzele umflate dupa alegeri. Un miting la fel de legitim si de politic ca oricare altul, din seria celor care cer ceea ce nu pot primi, si adapostit, de data asta, sub sloganul ingust, dar de efect, al emigratiei economice. Poporul refugiat din fata saraciei, care-si cauta o identitate de supravietuitor in Occident si pe care regimentul ‘Dezbina si stapineste’ din SRI incearca sa-l transforme intr-un corp expeditionar, n-are nimic in comun cu flacarile de vineri.

Simbata a fost, sa zicem, o manifestatie fara SRI. Vineri, in schimb, a fost editia cu. Cu SRI, fara SRI, cu SRI, fara SRI. Repetati asta cu voce tare un minut pe zi si se cheama ca avansati la intelegerea limitelor libertatii. Nu inseamna ca simbata a fost totul pe civilie, dar organizatorii din padure au eliminat brigazile de ultrasi si au pastrat in repertoriu doar armamentul de clasa B, adica manipularea prin retele sociale, agitatorii de teren si falsele turnee de mobilizare externa, cu vectori din categoria Bot si Sandi Robinet.

E uimitor cit de repede ura devine prostie si mai ales invers, daca sint asigurate conditiile necesare. Oameni intregi la minte innebunesc, intelectuali cu opera se simplifica dintr-o data, cad prada unei idei fixe si se lasa tiriti de ea. Dispar nuantele, dispare ratiunea, dispare informatia, dispare simtul ridicolului. Cum dracu’ sa crezi ca fluturind cuvintul MUIE si aruncind cu pietre in jandarmi poti intoarce lucrurile in favoarea ta?

Lupta se da intre incompetenta legitima, ajunsa la guvernare prin democratie, si nerabdarea celor care au pierdut puterea asupra legilor. SRI joaca in a doua tabara, asa cum joaca si DNA, si o parte a judecatorilor, fiindca si ei n-au cistigat decit jumatatea prezidentiala a alegerilor. Cu cine sa tii: cu prostii sau cu securistii?”, a mai spus Buscu.

Intr-o postare acida pe Facebook, anul trecut, Dan Tapalaga a confirmat ca Buscu lucreaza pentru Dragnea.

„Ce-ai patit, Buscule? A redus Pablito sponsorizarea? Simti nevoia sa musti ca sa-ti arati recunostinta fata de generozitatea stapanului? Hai, latra, rupe lantul si fii cat mai rau. Daca mai bagi vreo trei scremute de-ale tale impotriva complotistilor care vor sa-l dea jos pe Daddy sau, si mai grav, ii denunta public invartelile de tip mafiot, iti mai arunca Pablito o mana de oase”, a scris Tapalaga pe Facebook.

In mai 2017, enervat ca a fost atacat in Catavencii, Dan Andronic a dezvaluit ca directorul revistei, Doru Buscu, a luat o „gramada de bani” de la Elena Udrea si ca lucra in acel moment pentru Liviu Dragnea, in calitate de consilier de imagine.

„Din ciclul ‘M-am saturat sa ascult toate mitocaniile’, astazi ma refer la cea a Catavencilor. Care ma ataca si dau si in EvZ, pe motiv de bani primiti de la Elena Udrea.

Raspunsul meu:

1. EvZ nu se compara cu Catavencu in materie de bani primiti de la Udrea. Din cauza faptului ca academicienii i-au luat pe toti!
2. Intre mine si Doru Buscu, eu il prefer pe Doru Buscu in calitate de consultant politic. Nu numai al lui Udrea…”, a scris Andronic.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: