Dosarul 10 August. Jandarmeria a spionat romanii pe Facebook, peste 100 de pagini cu ce au scris romanii revoltati de abuzurile PSD

politica

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, care a avut acces la raportul secret al Jandarmeriei privind interventia violenta din 10 august 2017, afirma ca peste 100 de pagini din raport contin preluari de pe Facebook ale romanilor revoltati de abuzurile PSD. Aceste citate de pe Facebook au fost folosite ca justificare pentru  a acuza apoi o „tentativa de lovitura de stat”.

„E foarte important sa desecretizam 10 august dosarul, ca sa putem merge mai departe cu o ancheta reala. Dosarul 10 august nu ascunde nimic. Noi l-am vazut la Comisia de aparare, am avut acces la el, ne-a fost trimis de doamna Carmen Dan. Dar dosarul nu a fost facut de o structura independenta. A fost facut de doamna Carmen Dan si subordonatii ei. Cu alte cuvinte avem de a face cu 200 de pagini in care mesajul care trebuie sa ni se dea de doamna Carmen Dan e ca totul a fost in regula, interventia a fost foarte buna, si nu e nimic de gasit in dosar. Si am incercat sa spun lucrul asta, desigur nu trebuia sa intru in detalii pentru ca era secretizat, am incercat sa spun asta public. Miza nu e sa-l desecretizam ca sa aflam niste lucruri spectaculoase, miza este sa-l desecretizam ca sa mergem mai departe cu cercetarea adevarului.

Ce cred ca din dosarul 10 august intocmit de ministerul Interne vom afla relevant este prima suta de pagini, care este de fapt o analiza pe surse deschise facuta de Jandarmerie, prin care incearca sa arate de ce a fost necesara interventia, facand, practic, asa cum a spus un coleg de-al meu, domnul Prisca, o analiza despre ceea ce vorbesc oamenii pe Facebook pe o intindere de o suta de pagini cu citate. Asta este nivelul.

E vorba de formatori de opinie, e vorba de protestatari, e vorba de oameni cu pareri negative despre Guvern, dar fara a face parte dintr-un grup conspirat care incerca sa darame statul de drept. Nici pe departe. Erau oameni care criticau guvernul, care in dosarul 10 august sunt monitorizati de o structura a jandarmeriei, care in loc sa-si vada de treaba, incerca sa gaseasca justificari pentru o interventie violenta. Cu alte cuvinte, daca dvs scriati pe Facebook ca ‘nu se mai poate, trebuie sa facem ceva’, Jandarmeria venea si facea o analiza semantica. Ei, si eu imi doresc sa putem publica integral dosarul tocmai sa putem analiza aceasta analiza pe surse deschise si sa vedem daca e in regula ca repet, Jandarmeria, care are o cu totul alta treaba, sa faca analiza semantica pe ceea ce vorbesc oamenii pe Facebook si sa scoata din asta o tentativa de lovitura de stat, care, sa fim seriosi, nu a existat pe 10 august. Singurul motiv pentru care a fost pus in miscare tot acest procest de urmarire a populatiei e pentru a justifica o interventie violenta”, a declarat Ovidiu Raetchi pentru Adevarul Live.

Raetchi a mai spus ca fostul ministru de Interne, Carmen Dan, este vinovata „cel putin moral” de intervetia violenta din 10 august 2017.

„Cred ca moral e evident ca e vinovata. Nu stiu daca juridic se va putea stabili vinovatia. Pe mine ma intereseaza juridic si cred ca vom putea stabili vinovatia pentru acest proces de politie politica cu care cred ca populatia din Romania a fost confruntata intre momentul protestelor pentru OUG 13 si momentul 10 august.

Amintiti-va interventia doamnei Carmen Dan dupa protestele OUG 13, cand a iesit si a spus ‘Numitii Turcescu Robert, Ovidiu Vanghele, au instigat pe Facebook’. Asa e si raportul 10 august. Sunt citate din postarile oamenilor pe Facebook. Unele, intr-adevar mai exasperate, dar altele exprima doar o critica politica pe care avem dreptul sa o facem in democratie”, a mai aratat Raetchi.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: