Dosarul 10 August. Omul lui Dragnea din MAI, replica incoerenta pentru presa: „Demnitatea personala este considerabil afectata”

news

Mihai Valeriu, fostul subsecretar de stat din Ministerul de Interne care l-a informat permanent pe Liviu Dragnea in legatura cu evolutia evenimentelor di 10 august 2018, a transmis presei un mesaj agramat si incoerent in care se plange ca i-a fost afectata „demnitatea personala”.

Mihai Valeriu se plange ca a fost redus la statutul de „sofer al cuiva”, „dupa 24 ani de munca si pregatire profesionala continua”. Mia multe publicatii l-au descris pe Valeriu drept „soferul soferului lui Liviu Dragnea”, avand in vedere ca i-a transmis informatii lui Dragnea prin intermediul lui Adrian Mladinoiu, fost sofer al lui Dragnea.

Valeriu Mihai spune ca „in cadrul stirilor prezentate recent despre evenimentele din 10 august 2018 au fost facute si referiri la adresa sa care i-au „afectat considerabil demnitatea personala, dar mai ales pe cea profesionala”.

El aduce „cateva clarificari esentiale”, spunand ca este foarte dificil sa vada cum este redus la statutul de „sofer al cuiva”: „Va pot spune ca este foarte dificil sa vad cum sunt redus la statutul de ‘sofer al cuiva’ (cu tot respectul pentru aceasta meserie), dupa 24 ani de munca si pregatire profesionala continua, timp in care am ocupat cu precadere functii operative si, in ultimul timp, de comanda”.

Valeriu Mihai mai spune ca, desi CV-ul sau este public, iar „informatiile pe subiectul abordat sunt importante pentru opinia publica, care are dreptul sa cunoasca in mod corect cine ocupa o functie de demnitate publica in tara noastra, niciun moment nu s-a facut vreo referire la pregatirea si experienta” sa profesionala.

„Nu am regretat niciun moment cariera pe care am ales sa o urmez si mi-am asumat intotdeauna raspunderea pentru actiunile mele. Nerespectarea principiilor ce guverneaza munca pe care am desfasurat-o implica raspunderea legala (penala), lucru pe care mi-l asum in totalitate!. Vorbele nesustinute de adevar pot face mult rau, gratuit si ireparabil. As dori ca acum, dupa o munca de-o viata dedicata serviciului public, sa imi pastrez demnitatea stirbita si respectul familiei, precum si al celor cu care am lucrat impreuna sau pe care am avut privilegiul sa-i conduc, prin prisma functiei detinute. Totodata, consider ca doar aceste persoane, care au lucrat efectiv cu mine si ma cunosc, sunt indreptatite sa vorbeasca despe mine in ceea ce priveste caracterul meu, comportamentul si evolutia mea profesionala, ce stiu si ce nu stiu sau modul meu de relationare cu oamenii”, mai afirma Valeriu Mihai, citat de hotnews.ro.

De asemenea, el ataseaza CV-ul sau. Potrivit documentului, din 14 august 2018 Valeriu Mihai este pus la dispozitia conducerii Ministerului de Interne, „pana la identificarea unei functii corespunzatoare pregatirii profesionale”.

Valeriu Mihai nu face insa nicio referire la rolul si prezenta sa in Piata Victoriei in 10 august 2018.

Surse judiciare anunta ca unul dintre pionii importanti din Piata Victoriei a fost in 10 august 2018 subsecretarul de stat pentru ordine si siguranta publica din Ministerul de Interne Mihai Valeriu, care facea naveta pe motocicleta intre Piata Victoriei si MAI. De la acesta, informatiile ajungeau inclusiv la Liviu Dragnea, prin Adrian Mladinoiu, fost secretar de stat in SGG si fost sofer si bodyguard al lui Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: