Dosarul de santaj „Antena Group – RCS&RDS”. DNA cere pedepse mai mari pentru Camelia si Dan Voiculescu

news

Procesul „Antena Group-RCS&RDS” se apropie de final, la termenul de vineri procurorii cerand pedepse pentru inculpati, respectiv 9 ani si 4 luni pentru Sorin Alexandrescu, o pedeapsa cu executare orientata spre mediu pentru Camelia Voiculescu si pentru Dan Voiculescu o pedeapsa intre 7 si 12 ani.

Procurorii au solicitat, la termenul de vineri al procesului „Antena Group-RCS&RDS” desfasurat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pedepse mai mari pentru inculpati, scrie Mediafax.

Astfel, DNA a cerut o pedeapsa intre mediu si maximum, adica 9 ani si 4 luni, cu executare, pentru fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, acuzat de santaj. Procurorii au cerut instantei sa aiba in vedere numarul mare de acte materiale, faptul ca Sorin Alexandrescu a savarsit fapta printr-un trust de presa, valoarea foarte mare, dar si conduita inculpatului, respectiv faptul ca a negat fapta de care e acuzat. In prima instanta, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea lui Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de detentie.

Pentru Camelia Voiculescu, acuzata de complicitate la santaj, procurorii au cerut, vineri, o pedeapsa cu executare orientata spre mediu, cu inlaturarea circumstantelor atenuante, avand in vedere ca a incercat sa influenteze martorii. In prima instanta, Camelia Voiculescu a primit doi ani de inchisoare cu suspendare.

In ceea ce-l priveste pe Dan Voiculescu, DNA a solicitat o pedeapsa orientata spre mediu, respectiv intre 7 si 12 ani. In prima instanta, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la santaj.

Totodata, pentru Antena Group SA, a fost solicitata majorarea amenzii penale la 500.000 de lei.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata la 1 octombrie 2013, alaturi de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF Serban Pop. Sorin Alexandrescu este acuzat de santaj, iar Dan Voiculescu si fiica sa, de complicitate la aceasta infractiune. Serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.In acelasi dosar este judecat, pentru complicitate la santaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, in calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de el. Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durata de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arata anchetatorii.

In prezent, Dan Voiculescu este incarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsa de zece ani de inchisoare pentru spalare de bani in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

Faptele de coruptie cu care ar fi fost amenintat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, in care se fac cercetari fata de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS si alte persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: