Dosarul Ponta-Blair. Vizita a fost aranjata de consilierul lui Ponta, Dan Sultanescu. Explicatii RIDICOLE privind provenienta BANILOR

politica

Intr-un articol publicat de Puterea  in 2012, consilierul de imagine al lui Ponta din acea vreme, Dan Sultanescu sustinea ca suma uriasa cu care a fost platit Tony Blair pentru a se afisa cu fostul premier provenea din „fondurile proprii” ale Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala si din „donatii”. Putin probabil ca o fundatie anonima si fara proiecte sa detina fonduroi proprii de peste 200.000 de euro.

Tony Blair, fostul premier britanic, a venit la Bucuresti pe 26 martie 2012 pentru a sustine o conferinta cu tema “Viitorul Europei in noua ordine globala”. Liderul PSD, Victor Ponta, s-a grabit sa anunte acest eveniment, el afirmand ca Tony Blair soseste la invitatia PSD.

Mai mult, Ponta spune ca va sustine „in deschidere” propria sa conferinta. “Peste doua saptamani va avea loc un eveniment la Bucuresti, un eveniment extrem de important si de placut pentru noi ca partid social-democrat, va sustine o conferinta Tony Blair, fostul premier britanic”, afirma liderul PSD.

Costurile pentru organizare au fost suportate de catre Fundatia Multimedia si de Center for American Progres, sustinea Sultanescu, care era si director al Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala. Intrebat de unde mai exact vin acesti bani cu care va fi platit fostul premier britanic, Dan Sultanescu a declarat: „Din fonduri proprii si din donatii”. Consultantul politic a refuzat, de asemenea, sa dea macar o aproximare a onorariului pentru Tony Blair, motivand ca fundatia acestuia, „Tony Blair Faith Foundation”, ar fi decis pastrarea confidentialitatii asupra notei finale de plata.

Mai multe publicatii internationale au incercat in ultimul timp sa afle suma cu care este platit fostul premier britanic pentru un discurs. Spre exemplu, la finalul unei conferinte tinute de Tony Blair la Barcelona, publicatia “El Pais” sustinea ca onorariul ar fi fost de circa 240.000 de lire sterline. Publicatia onlineuniversities.com scrie, de asemenea, ca Tony Blair este cel de-al treilea cel mai bine platit speaker din istorie, dupa Donald Trump si Ronald Reagan, cu 616.000 de dolari pentru un discurs de doua ore si jumatate tinut in 2009 in Filipine. Asta inseamna circa 10.000 de dolari pe minut. Si publicatia britanica „Daily Mail” il descrie pe Tony Blair ca fiind „cel mai bine platit speaker din lume”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: