Doua banci din Romania suspenda plata ratelor pentru a-i ajuta pe romani sa faca fata coronaviruslui

money

Doua banci, CEC Bank si Banca Transilvania, anunta ca suspenda plata ratelor pentru a-i ajuta pe romani sa depaseasca criza coronavirusului.

CEC Bank suspenda pentru o luna plata ratelor, in timp ce BT aplica aceasta decizie pentru doua luni.

Reprezentantii Bancii Transilvania si-au anuntat clientii care detin carduri de credit ca extind perioada de gratie a platii aferente acestora.

Acestia au comunicat intr-un mesaj transmis clientilor urmatoarele: „Dorim sa te scutim de drumuri la banca si extindem perioada de gratie la cardul tau pana in luna mai. Astfel, nu mai ai obligatie de plata in lunile martie si aprilie. Prima obligatie de plata o vei avea intre 1 si 25 mai, asa cum vei regasi informatiile in extrasul de cont.”

Reprezentatii Bancii Transilvania au declarat ca vor reveni cu detalii catre presa in cursul saptamanii viitoare, prioritara fiind in acest moment comunicarea catre clienti.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat sambata seara, la Digi24, ca poarta discutii cu mediul bancar pentru ca cetatenii care au rate la banci sa poata plati cu intarziere, date fiind dificultatile generate de criza epidemiei de coronavirus.

„Avem discutii cu sistemul bancar sa amane plata cu doua-trei luni a ratelor”, a spus ministrul Finantelor, precizand ca reprezentantii bancilor au raspuns pozitiv apelului facut de guvern pentru gasirea de solutii in vederea ajutorarii populatiei.

Mai mult despre:


Comentarii: