„Doua vesti foarte valoroase pentru democratia din Romania”. USR saluta decizia anuntata de presedintele Klaus Iohannis

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, ca sesizarile anuntate de catre presedintele Klaus Iohannis in privinta legilor justitiei sunt doua vesti foarte valoroase pentru democratia din Romania. Barna a mai declarat ca PNL si USR vor depune impreuna o motiune de cenzura in actuala sesiune legislativa.

”Presedintele Klaus Iohannis ne-a anuntat astazi ca va sesiza CCR si Comisia de la Venetia si sunt doua vesti foarte valoroase pentru democratia din Romania. Presedintele Iohannis este cea mai reprezentativa persoana politica din statul roman, a fost ales direct cu aproape 7 milioane de voturi, ceea ce ii da o legitimitate foarte mare, iar faptul ca prin aceste decizii presedintele Iohannis confirma ceea ce USR spune de un an de zile, ca aceste legi sunt toxice si ca aceste legi de fapt ataca statul de drept fara niciun fel de echivoc, incepand cu ordonanta 13 si in Parlament prin modalitatile creative pe care le cunoasteti”, a declarat Dan Barna, citat de news.ro.

Liderul USR a subliniat ca, timp de un an si ceva, de cand a castigat alegerile, ”PSD nu a facut altceva decat sa atace structurat si organizat justitia din Romania si sa incerce sa o subordoneze pe toate caile”.

”Este un atac concertat prin care Liviu Dragnea incearca sa-si subordoneze si justitia”, a sustinut Barna.

El a precizat ca astazi PNL si USR au avut discutii si vor depune in actuala sesiune parlamentara o motiune de cenzura.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca trimite la Curtea Constitutionala intregul pachet al legilor justitiei si sesizeaza Comisia de la Venetia, el adresand si un apel CCR sa nu se grabeasca si sa conlucreze cu organismul european. Presedintele a precizat ca, dupa ce Curtea Constitutionala se va exprima asupra actelor normative, va face o noua analiza a legilor si va decide atunci daca se impune o noua reexaminare a celor trei legi de catre Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: