Dovada ca Firea si consilierii PSD habar nu au ce voteaza, executa COMANDA. Dispun alocari cu „erori materiale” de MILIOANE de euro

politica

Primaria Capitalei a reactionat, printr-un comunicat de presa, la informatiile potrivit carora consilierii PSD au votat cumpararea cu peste un milion de euro a unui aparat medical care costa mai putin de 4.000 de euro. In comunicatul nesemnat se afirma ca a fost vorba de o „eroare materiala”.

„Avand in vedere informatiile aparute in mass-media conform carora valoarea aparatelor medicale aflate pe lista de investitii a Spitalului de Nefrologie ‘Dr.Carol Davila’, aflat in administrarea ASSMB, a fost supraestimata, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti face urmatoarele precizari:

– este vorba despre o eroare materiala care, din pacate, nu a fost sesizata initial nici de catre managerii spitalelor care si-au asumat, sub semnatura, preturile estimate. Ulterior, aceste erori au fost identificate si corectate.

Mai mult, printr-o adresa a Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, se explica foarte clar faptul ca ‘dintr-o eroare materiala la unele pozitii s-au trecut preturile in lei in loc de mii lei, dupa cum urmeaza :

1. La pozitia 11 (Defibrilator portabil) din lista de investitii, apare la pret unitar suma de 80.000 lei, in loc de 8,00 mii lei;

2. La pozitia 38 (Panou radioprotectie) din lista de investitii, apare la pret unitar suma de 15.500 lei , in loc de 15,50 mii lei;

3. La pozitia 39 (Echipament fortigate 100D) din lista de investitii, apare la pret unitar suma de 5892 lei , in loc de 5,89 mii lei'”, se afirma in comunicatul postat pe site-ul Primariei.

Oana Gheorghiu, specialista care a sesizat pentru prima data ce pun la cale consilierii PSD, nu este multumita de raspunsul primariei.

„Stimata doamna Firea, acest comunicat este o jignire la adresa cetatenilor care, cu voia sau fara voia lor, va incredinteaza spre administrare taxele pe care le platesc. Va rugam sa ne spuneti cine este autorul acestei greseli materiale? Cum este posibil ca ASSMB sa prezinte o astfel de nota de fundamentare cu nenumarate greseli si fara nicio o analiza prealabila? De ce aceste solicitari ale spitalelor nu sunt verificate si supuse unei proceduri clare de validare inainte de a fi supuse aprobarii Consiliului General? Care e rolul ASSMB daca nu face nimic din ceea ce inseamna management?

Intrebarile sunt multe, dar inainte sa vi le adresam pe toate, va informam ca lista este plina de „erori materiale”. Ce se va intampla cu ele?

Daca noi nu sesizam aceste asa zise erori, cateva milioane de euro erau alocate nejustificat? Cum putem avea noi, cetatenii, incredere ca stiti ce faceti si ca administrati cu chibzuinta banii publici?”, a scris Gheorghiu pe Facebook.

Mai mult, ea a sesizat inca o inadvertenta dubioasa.

„Astept raspuns la toate acestea si mai ales, astept sa ne explicati cum veti corecta toate erorile materiale din lista, nu doar pe cele 3 mentionate? Si poate ne explicati cum puteti explica 2-ul aparut din neant in aceasta „eroare materiala”

‘La pozitia 39 (Echipament fortigate 100D) din lista de investitii, apare la pret unitar suma de 5892 lei, in loc de 5,89 mii lei'”, a subliniat Oana Gheorghiu.

Si Clotilde Armand a reactionat la „erorile materiale” ale Gabrielei Firea.

„Dupa ce am semnalat alocarile suspecte pentru achizitiile aprobate de Consiliul General controlat de majoritatea PSD-ALDE-PMP, Primaria Capitalei a reactionat printr-un comunicat si a spus ca este vorba de o eroare materiala si ca suma alocata pentru acel echipament informatic este de fapt de 5900 de lei, nu de 5,9 milioane de lei, iar panoul de radioprotectie trecut in proiectul de hotarare cu suma de 15,5 milioane de lei, ar fi de fapt 15,5 mii lei.

Totusi, ma intreb daca doamna Firea stie ce a votat? In proiectul de rectificare votat de Consiliul general, spitalul Carol Davilla primeste suma de 35,9 milioane de lei.

Conform matematicii pe care am invatat-o eu in scoala primara, fara acele achizitii bugetul alocat spitalului ar fi cu 21 de milioane de lei mai mic.

Poate doamna Firea si majoritatea PSD functioneaza dupa alte reguli matematice.

Oricum, astfel de erori materiale nu s-ar produce daca Primaria capitalei ar face ceea ce-i solicitam de foarte multa vreme, sa ne puna la dispozitie spre verificare propunerile de alocari financiare in fisierele originale Excel inainte ca acestea sa fie votate in Consiliu. De asemenea, aceasta eroare nu s-ar fi produs daca majoritatea PSD-ALDE-PMP nu ar fi fost asa grabita sa voteze fara dezbatere aceste propuneri pentru a masca alocarile dubioase.

Mie mi se pare ca singura eroare materiala sunteti chiar dumneavoastra, doamna Firea!”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: