politica

Dragnea 2. Ciolacu santajeaza PSD pentru a acapara intreaga putere in partid. Ce se va intampla la Congresul PSD

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca va propune Comitetului Executiv National al formatiunii, care va avea loc luni, ca la Congresul partidului, care va avea loc in luna februarie, viitoarea conducere a formatiunii sa fie aleasa pe baza de motiune, fiecare candidat urmand sa vina cu propria echipa si cu propriul program politic.

„Congresul va avea loc cel tarziu pana pe data de 29 februarie. La 1 martie partidul trebuie sa fie in precampania alegerilor locale. (…) Eu am venit cu solicitarea si in fata colegilor si sa vin pentru un vot luni, la Comitetul Executiv, ca la congres candidaturile sa fie pe motiuni, asta insemnand – cel care candideaza la functia de presedinte, pe o perioada limitata, printr-un congres extraordinar, sa vina cu o echipa, cu un program politic, cu o viziune noua asupra acestei perioade, in primul rand cu privire la alegerile locale si parlamentare care vor avea loc anul viitor. E un mod mult mai european si nu mai transformam Congresul PSD in lupta pentru functii. (…) Fiecare va veni cu viziunea lui si cu modificarile la statut. (…) Fiecare candidat la functia de presedinte va veni cu o echipa si cu un program politic, iar congresul va alege drumul si mesajul si linia partidului”, a declarat Ciolacu la DC News, citat de Agerpres.

El a precizat ca va candida la sefia PSD doar daca CEX va accepta candidaturile pe motiuni la Congres.

„Nu este un moft al meu, e o necesitate a partidului acum, sa nu mai iesim cu un singur om in fata si cu batalie pentru functii in spate. Este un moment in care PSD trebuie sa lucreze in echipa. S-a dus vremea cand un singur om decidea sau echipa era cu 100 de metri in spatele liderului, iar el sa-si asume intreaga echipa”, a spus Ciolacu.

El a mentionat ca va propune „anumite modificari” la Statutul PSD, care trebuie convenite in CExN al PSD.

In ceea ce priveste situatia din PSD, liderul formatiunii a spus ca exista o analiza in curs, care, pana la campanie, va fi „foarte clar explicata”.

„In schimb, exista hotarari gresite, noi le-am recunoscut, facute in cei trei ani care au dus la acest rezultat, in primul rand la alegerile europarlamentare. A fost un mesaj axat foarte mult pe problemele din justitie, chiar daca anumite probleme invocate de catre partid, fosta conducere, erau reale. Eu unul nu pot spune ca justitia a functionat intr-o normalitate in ultimii ani, dimpotriva. Trebuiau facute anumite modificari, nu am gasit comunicatorii cei mai buni sa faca aceste lucruri si care care sa adica argumente acestor modificari. Nu in ultimul rand, fara sa critic sau fara sa merg pe o directie inspre fostul presedinte Liviu Dragnea, atata timp cat asupra presedintelui partidului existau niste suspiciuni privind niste infractiuni, nu putea sa fie port-drapelul acestor modificari. Opozitia a speculat acest lucru, pentru ca in politica asta se face, iar efectul l-am vazut prin vot. Nu pot spune ca guvernarea a fost una rea, mai ales daca o compari cu actuala guvernare”, a afirmat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Gruparea terorista Hezbollah a atacat cu drone nordul Israelului, drept represalii dupa uciderea unuia dintre comandantii sai militari

Gruparea siita libaneza Hezbollah a declarat miercuri ca a vizat intens tinte militare in nordul…

7 minute ago

Judecatorul Varga Attila, membru al Curtii Constitutionale, a fost internat in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti

Judecatorul Varga Attila de la Curtea Constitutionala a Romaniei a fost internat, miercuri, in stare…

22 de minute ago

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

8 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

12 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

12 ore ago