Dragnea a asmutit Antena 3 impotriva procurorului care l-a retinut pe Dragne. Magistratul este linsat de ciomagarii lui Gadea

news

Antena 3 a declansat un val de atacuri impotriva lui Marian Dragulescu, procurorul care a indraznit sa il retina pe administratorul fermei de porci detinute de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea. 

Realizatorii Antena 3, plus invitatii de casa, sustin ca procurorul a comis un abuz cand a decis retinerea lui Ilie Liviu Dragne. Alessandra Stoicescu, foarte nervoasa, l-a acuzat pe procuror ca a tinut sa il „terorizeze” pe omul lui Dragnea.

„De ce l-a mai bagat dupa gratii pentru 24 de ore daca stia ca nu se impune arestarea? A fost prostie? A vrut el sa il inchida pentru 24 de ore. A tinut sa il supuna terorii”, a acuzat Stoicescu.

procuror2

Cele noua persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala in care apare si ferma de porci de la Salcia vor fi eliberate din arestul Politiei Capitalei, dupa ce procurorii Parchetului General au decis sa nu ceara in instanta mandate de arestare.

Fata de opt dintre cei acuzati procurorii au luat masura controlului judiciar, printre acestia aflandu-se si Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din Salcia, judetul Teleorman, unde actionar majoritar a fost Valentin Stefan Dragnea, fiul presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, Ilie Dragne a iesit vineri dupa-amiaza din arestul Politiei Capitalei, la expirarea ordonantei de retinere de 24 de ore.

Joi, procurorii si politistii au efectuat perchezitii la sediile si punctele de lucru ale unor societati comerciale, dar si la locuintele mai multor persoane intr-un dosar in care se investigheaza infractiuni de evaziune fiscala care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locatiile unde au avut loc perchezitii a fost si ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate perchezitii in 80 de locatii — sedii sociale si puncte de lucru ale unor societati comerciale, precum si locuinte ale persoanelor care coordoneaza activitatea acestora.

„Din probatoriul administrat pana in prezent, in ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala, a rezultat ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010 — 2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus instituirea de masuri asiguratorii asupra a 42 de imobile evaluate la 15.068.000 lei, precum si asupra unor conturi bancare in special cele apartinand societatilor comerciale”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

In cadrul anchetei au fost audiate 60 de persoane avand calitatea de suspect sau martor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: