Dragnea anunta cum va arata conducerea PSD dupa congresul partidului. Va fi partidul cu cea mai stufoasa conducere din Europa, toti baronii trebuie sa fie multumiti

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, inaintea sedintei Comitetului Executiv al partidului, ca sustine ideea ca fiecare regiune sa fie reprezentata de catre doi vicepresedinti social-democrati – o femeie si un barbat.

„Am avut o discutie cu colegii mei si ieri si azi. Eu am spus de la Comitetul Executiv, in care am solicitat sa se organizeze un Congres, ca obiectivul principal al Congresului trebuie sa fie acela de a adopta un document programatic care sa cuprinda si actiuni pentru lansarea guvernarii si un plan de dezvoltare pe termen lung a Romaniei. Daca vom gasi o modalitate sau o forma prin care structura Biroului Permanent National sa fie altfel realizata, atunci voi sustine organizarea de alegeri. Si organizarea de alegeri la Congres are, din propunerea mea, doua obiective principale si anume – sa fie o repartizare completa si echilibrata a conducerii PSD in toata tara si pentru asta propunerea este sa fie 16 vicepresedinti, dintre care cate doi pe fiecare regiune. Al doilea obiectiv, sa reincepem sa realizam paritatea in partid in ceea ce priveste barbatii si femeile si anume – sa fie opt vicepresedinti barbati si opt vicepresedinti femei. Fiecare regiune sa isi aleaga vicepresedintele barbat si vicepresedintele femeie”, a explicat Dragnea.

El a adaugat ca este important ca femeile sa capete un rol mai important in partid, dar nu numai in cadrul acestuia.

„Tara, in general, are nevoie, ca plan de dezvoltare, de o abordare echilibrata pentru a diminua disparitatile de dezvoltare care sunt vechi si, din pacate, au existat planuri, dar nu au putut sa fie duse pana la capat din diverse motive in guvernarile precedente, iar sustinerea pentru femei, la mine, nu este un moft. Este un dat. Am spus-o demult, am sustinut-o si am si facut tot ce a depins de mine pentru ca femeia sa capete un rol mai important si in partid si nu numai in partid”, a afirmat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: