Dragnea are noi idei de pedepse pentru prejudiciile comise prin abuz in serviciu: „Toata lumea vorbeste, despre orice greseala, ‘la inchisoare!'”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a tinut sa sublinieze, marti, ca nu are nicio influenta asupra modului in care guvernul va decide ca promoveze gratierea si modificarea legislatiei penale si nici asupra continutului celor doua proiecte.

Intrebat ce parere are despre proteste, Dragnea a declarat: „Eu nu am inteles exact care este supararea. Pe de o parte este presedintele CEDO care spune ca Romania trebuie sa ia masuri. Pe de alta parte, ideea ca s-ar face ordonanta de modificare a codurilor penale pentru a pune in acord cu deciziile CCR, daca nu sunt importante trebuie sa decidem asta.

Dragnea a mai spus apoi ca el a „primit si colegii mei au primit mai multe mesaje directe si indirecte de la sustinatorii PSD-ului care vor ca Guvernul sa fie lasat sa isi exercite atributiile”.

Intrebat despre pragul de 200.000 de lei, prevazut in proiectul de ordonanta, prag sub care se solicita eliminarea raspunderii penale in cazul abuzului in functie, Dragnea a venit cu o teorie noua.

„Din pacate dupa parerea mea, in Romania nu mai exista pedeapsa administrativa. Toata lumea vorbeste, despre orice greseala, ‘la inchisoare!'”, s-a plans seful PSD.

El a pretins ca nu stie ce va face guvernul in privinta celor doua proiecte: ¬†„Cred ca s-au inspirat de la tehnocrati. Deoacamdata nu stim nimic. Stim ca ies cu vreo ordonanta, stim ca ies cu vreo lege? Asteptam cu totii. Nu eu conduc guvernul, nu procedez ca Basescu sau ca Iohannis. Sa se decida saptamana asta, intr-un fel sau altul”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: