Categories: politicarecomandate

Dragnea arunca in aer PSD, dezvaluiri despre legaturile lui Grindeanu, Tudose si Dincu cu Iohannis: „Iohannis a dorit sa il propuna pe Dincu la sefia SIE/ Iohannis l-a ales pe Tudose premier dintr-o lista de patru nume”

Fostul stapan al PSD, Liviu Dragnea, a dezvaluit joi seara detalii nestiute despre relatiile dintre Klaus Iohannis si Sorin Grindeanu, Mihai Tudose si Vasile Dincu, actualii lideri ai PSD. Dragnea a afirmat ca Iohannis ar fi intentionat sa il propuna pe Dincu la sefia SIE.

„Grindeanu premier a fost decizia mea, oricum doream sa il aduc in guvern. Era un tanar la care am tinut foarte mult, imi pusesem sperante ca poate evalua si politic. Nu este omul SRI. Greselile pe care le-a facut. Prima mare greseala: s-a dus la Iohannis acasa, impreuna cu sotia, la Sibiu, unde a avut o discutie despre care nu a spus nimanui. Acolo au convenit cateva lucruri, gestul asta m-a scarbit foarte mult. Nu a informat, desi partidul il sustinea. Am trecut peste asta, nu am spus la nimeni in partid, dupa care nu reusea sa gestioneze functia de prim-ministru cu toata maturitatea.

Greseala care l-a indepartat de noi a fost ca s-a lasat pacalit de Eduard Hellvig, ii tot spunea ca urmeaza sa il schimbam. L-a facut sa nu mai aiba incredere in nimeni, nu mai vorbea cu ministrii”, a declarat Dragnea la B1 TV.

Dragnea a mai spus apoi ca Iohannis l-a ales pe Mihai Tudose ca premier dintr-o lista de patru nume.

„Am avut o discutie cu Iohannis despre mai multe variante de premieri, intr-o duminica la telefon. Singura propunere cu care a fost de acoird a fist Tudose, i-am prezentat 3-4 variante. A insistat pentru Tudose.

Relatia lui cu partidul si cu mine s-a racit in fiecare zi care a trecut de la numire, s-a ajuns la o perceptie in interiorul organizatiilor destul de negativa. Nu mai avea sustinere in partid, dupa episodul cu Rovana Plumb”, a mai spus Dragnea.

Dragnea a dezvaluit apoi ca Iohannis ar fi dorit sa il instaleze pe Vasile Dincu ca sef al SIE.

„A venit acasa la mine o cunostinta care mi-a propus ca Vasile Dincu sa fie sef la SIE, adica sa il propuna Iohannis. Eu am spus ca sub nicio forma nu pot face lucrul asta. Eu i-am spus ca singura propunere pe care PSD o va sustine va fi Gabriel Vlase. Eu i-am promis lui Gabriel Vlase ca atunci cand se va putea, PSD il va sustine pentru functia de director al SIE”, a spus Dragnea.

Intrebat cine este respectiva persoana, Dragnea a raspuns: „Este o persoana apropiata de Klaus Iohannis, care nu este politician”.

„Vlase m-a sunat sa-mi spuna ca a fost sunat de la Cotroceni sa mearga sa vorbeasca cu Klaus Iohannis. Apoi mi-a spus ca presedintele Iohannis i-a propus sa fie sef la SIE. Dupa ce a devenit sef la SIE nu a mai dat niciun telefon si niciun mesaj pana in ziua de azi”, a afirmat Dragnea.

 

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

51 de minute ago

Propagandistul american Tucker Carlson il ridica in slavi pe ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, intr-un interviu publicat online – VIDEO

Jurnalistul american Tucker Carlson a publicat un interviu cu filosoful rus Aleksandr Dugin, a carui…

23 de minute ago

Institutul pentru Studiul Razboiului: armata rusa pregateste o ofensiva masiva pentru luna mai, dar nu a ales inca frontul pe care va ataca

Trupele rusesti au mai multe optiuni tactice pentru viitoarele ofensive in apropiere de Avdiivka, dar…

53 de minute ago

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

3 ore ago