Dragnea a convocat-o pe Dancila in biroul lui, inainte de consultarile de la Cotroceni. Baron PSD, prezent la discutii

politica

Premierul Viorica Dancila se afla, miwercuri dimineata, in biroul de la Parlament al presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Intalnirea celor doi are loc inaintea consultarilor de la Palatul Cotroceni pe tema legislatiei in domeniul justitiei.

Dancila si Dragnea au venit impreuna, insotiti de presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, noteaza Mediafax. Cei trei nu au dorit sa faca declaratii de presa.

De la ora 10.30, PSD se reuneste intr-o sedinta de BPN in care sa stabileasca daca accepta invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a participa la consultari pe tema legislatiei in domeniul justitiei.

Discutiile de miercuri de la Cotroceni vin dupa avizul Comisiei de la Venetia si a criticilor aduse de aceasta institutie cu privire la OUG privind legile justitiei si Codurile Penale. De altfel, seful statului a cerut, vineri, demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Potrivit Administratie Prezidentiale programul consultarilor este urmatorul: „ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD), ora 15:30 – Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE); ora 16:00 – Partidul National Liberal (PNL); ora 16:30 – Uniunea Salvati Romania (USR); ora 17:00 – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR); ora 17:30 – Partidul Miscarea Populara (PMP); ora 18:00 – Grupul parlamentar al minoritatilor nationale”.

Presedintia a mai precizat ca fiecare delegatie poate fi formata din maximum cinci persoane.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: