Dragnea e distrus. Soros a anuntat cine este cel mai mare inamic al democratiei, insa pe el nu-l baga in seama

politica

Miliardarul filantrop George Soros a criticat China si pe presedintele acesteia, Xi Jinping, despre care a afirmat, intr-un discurs incriminator la Davos, ca este „dusmanul cel mai periculos” al societatilor libere si democratice, relateaza AFP.

„China nu este singurul regim autoritar din lume, dar fara indoiala este cel mai bogat, cel mai puternic si cel mai dezvoltat in domeniul inteligentei artificiale”, a spus el in cursul dineului pe care il organizeaza anual cu prilejul Forumului Economic Mondial (WEF).

„Asta face din Xi Jinping cel mai periculos dusman al celor care cred in societatile libere”, a spus George Soros cu ocazia binecunoscutei intalniri anuale din statiunea montana situata in Alpii elvetieni.

El a mai lansat un apel Statelor Unite „sa actioneze cu fermitate” impotriva grupurilor tehnologice chineze Huawei si ZTE.

Anul trecut, George Soros a avut ca tinta a criticilor gigantii internetului, ca Facebook, despre care joi a spus ca „s-au vandut pentru a obtine profituri maxime”.

De aceasta data, miliardarul american de origine ungara a avut in centrul atentiei in special China.

„Anul trecut, mai credeam ca China ar trebui integrata mai mult in institutiile guvernarii mondiale, dar comportamentul lui Xi m-a facut intre timp sa-mi schimb parerea”, a afirmat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: