„Dragnea e mancat daca nu fura 50.000 de euro/luna”. Dezvaluirile unui jurnalist: „Acesta e pactul pe care Dragnea il tot pomeneste de un an jumate”

analize

Jurnalistul Gabriel Gachi prezinta o radiografie taioasa a situatiei in care se afla acum Liviu Dragnea. El afirma ca scandalul declansat de Antena 3 si RTV privind-o pe Kovesi, cu contributia din umbra a sefului PSD, este menit sa acopere „apropiata scoatere la lumina a sacoselor de bani primite de fiul lui Dragnea direct de la ghiseul bancilor”.

„Dragnea ameninta si e greu sa te pronunti intre Kovesi si baroni. Scandalul ar trebui sa acopere si apropiata scoatere la lumina a sacoselor de bani primite de fiul lui Dragnea direct de la ghiseul bancilor.

E greu sa te hotarasti cum e mai bine, pentru ca nu mai ai incredere in niciunul. Dragnea e mancat daca nu fura 50.000 de euro/luna. Hai macar 30.000. Asta era portia lui. N-are afaceri, nu stie sa construiasca un biznis propriu pe termen lung, cu sute de angajati, credite si cu stresul concurentei. Are nevoie de bani de la stat. Are cheltuieli mari: conacele, Brazilia, gagica e cea mai mica problema, dar mai sunt copiii, fosta sotie, minim sase vacante pe an ori 10 persoane, inseamna 60 de locuri de cazare si bilete dus-intors pe an. Astea costa. Uitati-va la masinile pozate de presa, niciuna nu-i sub 50.000 de euro si sunt vreo 10. Dragnea nu cere mult: 500.000 de euro/an pentru sufletelul sau. Hai si 300.000. Dati-i de la stat si-n rest el tace. Isi vede de politica, lasa Justitia sa lucreze, lupta pentru romani.

Dar Dragnea e doar unul. Mai sunt 50 in CEX. Aproape niciunul nu are afaceri si toti au familii mari, vacante, vile, masini scumpe. Te costa 100.000 de euro pe an doar sa le intretii, dar la fiecare trei ani trebuie schimbate, plus fiecare masa la restaurant, in 3-4 persoane costa 300 de euro. Drumurile cu avionul, platesti si aparitiile in presa, acoperi gaurile la afacerile copiilor, ca ei mai incearca, dar pierd de fiecare data, haine de firma, posete, investitii imobiliare, tote costa sute de mii de euro pe care muritorii de rand nu le pot cuprinde cu imaginatia.

Adevarata plaga e insa nomenclatura din ministere si deconcentrate. Sute de indivizi in Bucuresti, mii in toata tara. Toti traiesc mult peste standardul Romaniei. Ei sunt adevarata patura corupta, stau cate 10-20 de ani in functii, iau spaga continuu, lucreaza cu firme servite, multi sunt protejati de Servicii, ca si-acolo sunt puzderie de colonei si generali carora le plac afacerile cu statul si sumele cu cinci zerouri. Toti acestia vor bucatica lor, nu mare, problema e ca sunt foarte multi.

Acesta e pactul pe care Dragnea il tot pomeneste de un an jumate. Sunteti de acord cu 1-2% din PIB pentru cateva mii de privilegiati? Ca sa fie liniste. Kovesi s-a compromis pentru ca si-a bagat coada in politica, dar culmea este ca DNA-urile din toate judetele fac politica, se trag de sireturi cu baronii, se pupa pe obraz pe la sindrofii si iata ca PSD nu mai face scandal. Daca toti procurorii ar fi apropiati de PSD, Dragnea n-ar mai fi atat de relaxat.

Cum poti controla factorul uman? Prin legi care sa transparentizeze cheltuielile publice, prin restructurarea masiva a statului supradimensionat, prin informatizare tip Estonia. Acesta ar fi fost un proiect de tara bun pentru Iohannis. Kovesi, da, s-a jucat cu libertatea oamenilor. Orice alt conducator va face la fel, executii politice. Statul politienesc imaginat de Dragnea e reversul medaliei. Doar un stat al masinilor informatice il poate opri”, a scris Gabriel Gachi pe Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca trebuie facuta o ancheta serioasa in urma acuzatiilor aduse Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si este bine ca s-a autosesizat Inspectia Judiciara, insa nu poate fi vorba doar despre abateri dsciplinare, existand ”elemente penale foarte serioase”. Dragnea afirma ca, daca inregistrarite prezentate in spatiul public se dovedesc adevarate, ”avem elemente de politie politica in Romania”.

”Cel mai important lucru este ca Inspectia Judiciara s-a autosesizat. Eu cred ca trebuie facuta o ancheta rapid pentru a vedea daca inregistrazile sunt adevarate, si par adevarate, si trebuie luate masuri rapid pentru ca astfel de practici sa nu se mai intample in Romania”, a spus lideru PSD, la intrarea in sediul partidului.

Acesta a afirmat ca, daca trebuie stabilit daca inregistrarile sunt adevarate.

”Daca se dovedesc a fi adevarate avem elemente de politie politica in Romania, parerea mea, si Inspectia Judiciara nu cred ca poate fi vorba doar despre abateri disciplinare”, a mai spus Dragnea, afirmand ca exista ”elemente penale foarte serioase”.

Acesta a mai spus ca nu o cunoaste pe Mihaiela Iorga, dar ca ”se pare ca are o oarecare credibilitate”.

”Acolo s-a vorbit despre amenintari din partea unei doamne de la Inspectia Judiciara care a pronuntat un cuvant, si anume nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat si o rezolutie in legatura cu statul paralel, incep sa apara tot mai multe dovezi in sprijinul spuselor si noastre in ceea ce priveste acest sistem”, a mai spus liderul PSD.

Intrebat care este premierul caruia ar fi trebuit sa i se fabrice dosar, Dragnea a spus ca are o banuiala, dar ca nu este Mihai Tudose.

Antena 3 a difuzat duminica seara inregistrari furnizate de Vlad Cosma din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

De asemenea, in emisiune a fost si procurorul Mihaiela Iorga a relatat ca ca sefa DNA Laura Codruta Kovesik a chemat-o si a intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit si despre imixtiuni ale lui Kovesi in dosare.

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghita a reluat afirmatiile conform carora a avut o relatie apropiata cu Laura Codruta Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: