Dragnea, furios la Antena 3: „Guvernul trebuie sa reactioneze rapid si foarte violent”. Vrea sa-i faca plangere penala lui Liiceanu

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Antena 3 ca „guvernul trebuie sa reactioneze foarte violent” fata de declaratiile lui Gabriel Liiceanu din Parlamentul European.

„Se lasa impresia ca guvernul vrea sa sugrume lupta anticoruptie, ceea ce nu este adevarat. Domnul Liiceanu a facut declaratii mincinoase, ma gandesc serios sa ii fac plangere penala. Guvernul trebuie sa reactioneze rapid si foarte violent.

Merg oameni din Romania acolo si spun minciuni, la sfarsitul zilei Romania pierde”, a declarat Dragnea la Antena 3.

In cursul zilei, Liviu Dragnea i-a transmis presedintelui Comisiei LIBE din PE, Claude Moraes, o scrisoare in care mentioneaza faptul ca Gabriel Liiceanu a facut, intr-o dezbatere gazduita de acest for, o afirmatie falsa la adresa sa, prin care mistifica deliberat realitatea din Romania.

„Va scriu in legatura cu dezbaterea pe care ati gazduit-o recent, in data de 22 martie 2017, in cadrul Comisiei de Libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European, cu privire la democratia si sistemul de justitie din Romania. Ma vad nevoit sa va adresez aceasta scrisoare intrucat unul dintre invitatii la dezbatere, domnul Gabriel Liiceanu, a facut in discursul sau urmatoarea afirmatie la adresa mea: ‘Trebuie sa ne concentram pe demiterea procurorului sef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi’”, se arata in scrisoarea citata.

Dragnea sustine ca aceasta afirmatie a lui Gabriel Liiceanu este „falsa in totalitate si nu reflecta in niciun fel realitatea din Romania”.

„Nu am rostit niciodata aceasta declaratie si nici nu am facut vreo alta afirmatie in sensul sugerat de domnul Liiceanu. Dimpotriva, in toate declaratiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am facut nici macar o sugestie din care sa reiasa ca doamna procuror sef ar trebui demisa de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Mai mult decat atat, am reamintit mereu presei si opiniei publice din Romania ceea ce am spus si in timpul recentei campanii electorale din Romania, respectiv ca ‘noi, ca partid, nu am avut de gand si nu avem de gand sa cerem revocarea celor trei procurori sefi din Romania: procurorul general, procurorul sef DIICOT, procurorul sef DNA’ (declaratie pe care am reluat-o recent in data de 28 februarie)”, a mai scris Dragnea.

El a aratat ca, in urma unei decizii a Curtii CCR, a fost deseori intrebat de jurnalisti daca acest fapt nu ar constitui un motiv temeinic pentru demiterea conducerii DNA si ca, de fiecare data cand i s-au adresat astfel de intrebari, s-a abtinut sa se pronunte pentru a nu influenta in niciun fel analiza pe care ministrul Justitiei o desfasoara in prezent in legatura cu acest subiect.

„Din punctul meu de vedere, faptul ca unul dintre invitatii romani care au luat cuvantul la dezbaterea Comisiei LIBE si-a permis sa mistifice in mod deliberat realitatea din Romania, cu scopul vadit de a-i dezinforma pe membrii Comisiei, demonstreaza cat de subiective si patimase sunt pozitiile celor care au criticat Guvernul Romaniei pentru faptul ca a emis anumite acte normative ce aveau drept scop transpunerea in legislatia penala a unor modificari enuntate in deciziile definitive si obligatorii ale Curtii Constitutionale”, a subliniat Dragnea.

El il roaga pe Moraes sa ia la cunostinta si sa comunice celorlalti membri ai Comisiei „falsitatea” afirmatiei lui Gabriel Liiceanu la adresa sa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: