Dragnea iar i-a dat drumul lui Codrin la TV: „Se uita toata Europa la noi. Luam in calcul suspendarea lui Iohannis, isi bate joc de tara”

politica

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a anuntat, joi, ca PSD intentioneaza sa il suspende din functie pe presedintele Iohannis pentru ca acesta refuza in continuare sa accepte propunerile partidului pentru functiile de ministri ai Dezvoltarii si Transporturilor.

”PSD ia in calcul inclusiv suspendarea. Bataia de joc nu e doar la adresa noastra, a coalitiei, ci la adresa tarii. Vom lua o decizie cat se poate de curand, tinand cont si de niste riscuri: ce se intampla in caz de suspendare. Iohannis joaca pentru suspendare, e clar. Inclaca Constitutia, vrea sa fie suspendat. E impotriva natiunii noastre, a tarii. Nu stiu ce consultanti au facut aceste planuri, dar aruncam totul in aer. Klaus Iohannis face de capul lui, nu stiu daca mai e consiliat de cineva. Nu mai are nicio logica.

A refuzat sa faca un anunt cu privire la numirile in cele doua functii. CCR a spus ca de indata, dar la el a durat multe zile. Noi nu avem doi ministri, in momentul de fata, desi am preluat presedintia Consiliului. Cei din Europa nu vor intelege lucrul asta. Acum nimeni nu are drept de semnatura. Ei o sa ne intrebe: ‘noi cu cine vorbim? Cine sunt ministrii? Cine o sa semneze?’. Iohannis a facut asta cu buna stiinta, nu blocheaza doar Guvernul, ci si natiunea. E ilogic. Nicio tara care a avut presedintia rotativa, nu a patit asa ceva. Se uita toata Europa la noi”, a declarat Stefanescu la Romania TV.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele prin care se constata vacantarea functiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stanescu, la ministerul Dezvoltarii si Lucian Sova, la ministerul Transporturilor.

Presedintele nu i-a numit insa in Guvern pe inlocuitorii propusi de PSD: Lia Olguta Vasilescu, respectiv Mircea Draghici.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: