Dragnea a iesit din vizuina. Nervos ca a fost lasat balta cu OUG, ataca imprastiat: „Am inteles de ce vor astia sa nu mai fim noi”

politica

Dupa ce salariatii vor avea salarii mai mari, pensionarii vor avea un venit decent, iar firmele din Romania vor castiga mai bine, oamenii vor fi mai fericiti, iar un astfel de popor va fi mai greu de manipulat, sustine presedintele PSD Liviu Dragnea, care spune ca a inteles de ce „astia” nu mai vor coalitia PSD-ALDE la guvernare. Dragnea a explicat ca acesta este singurul motiv pentru care „astia” critica partidul si singurul motiv pentru care exista atacuri la adresa lui.

„Cred ca am inteles de ce vor astia sa nu mai fim noi. Pentru ca incepand cu 2021, cand pensionarii or sa aiba o pensie, zic eu, decenta si meritata, pensie sanatoasa, cand salariatii or sa aiba salarii mari, cand firmele or sa o duca bine, cand fermierii or sa primeasca in fiecare an subventiile, atunci romanii vor fi mai fericiti. Asta inseamna ca va fi un popor mai greu de manipulat si un popor in care mai greu se insamanteaza aceasta samanta a urii. Este principalul motiv pentru care astia nu ne mai vor. Principalul motiv si pentru ce mi se intampla mie si nu numai mie. M-am tot gandit de ce si asta este singura explicatie”, a declarat Liviu Dragnea duminica seara, la Romania Tv, citat de news.ro.

Fara sa precizeze despre cine ar fi vorba, Liviu Dragnea a spus ca „ei” nu vor ca romanii sa traiasca bine si „insamanteaza o samanta a urii”.

Liderul PSD a adaugat ca ce face coalitia de guvernare este economie indreptata spre justitie sociala, nu „magie”.

„In campanie am prezentat un grafic foarte simplu. De ce de cate ori guverna PSD erau cresteri si cand guvernau ceilalti erau scaderi economice? Pentru ca sa se poata insamanta ura pentru ca ei niciodata nu vor veni sa spuna . Nu, ‘votati-ne ca sa ii omoram pe ceilalti’, acesta a fost sloganul lor acoperit, cu lupta anticoruptie, cu orice legat de justitie, cu absolut orice sa-si acopere eficienta si faptul ca nu vor ca lumea sa traiasca mai bine. Ce prezentam noi nu e magie, cum spune Iohannis. Este economie pura, dar este economie indreptata spre justitie sociala, spre dorinta de a da beneficiu tuturor romanilor din cresterea economica. Nu crestere economic, venituri mici si alea impartite prost si nedrept”, a mai spus Dragnea.

El a afirmat ca oricine a fost presedintele PSD a fost tinta atacurilor, dar ca niciodata nu a mai fost o astfel de campanie critica cum a fost cea din ultimul an si jumatate.

„Ei numai pe ura au castigat. Cand a castigat Basescu in 2009, tot pe ura impotriva lui Mircea Geoana a castigat. Cand a castigat Iohannis, tot pe ura impotriva PSD-ului a castigat”, a adaugat Dragnea.

Liderul PSD a prezentat, la Romania TV, noua formula de calcul a pensiilor din in viitoare lege, care se va aplica din 2021, si ritmul de crestere a pensiilor in urmatorii ani. El a sustinut ca „s-au spus mii de minciuni” despre noua lege a pensiilor si a indemnat Guvernul ca din luna august sa inceapa dezbateri pe noua lege a pensiilor.

Potrivit lui Dragnea, noua lege va indreapta inechitatile istorice, pentru ca acum oameni cu stagii egale, cu conditii similare, au pensii diferite. „Asta e o inechitate care va fi indreptata. Este o lege a justitiei sociale. (…) Toate pensiile vor creste”, a declarat Liviu Dragnea, sustinand ca noul act normativ va mari si ritmul de crestere a pensiilor.

Potrivit lui Dragnea, noua formula de calcul este urmatoarea: numarul de puncte acumulat se imparte la 35 (stagiul de cotizare) si se inmulteste cu punctul de pensie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: