Dragnea ii trage teapa lui Timmermans. Marti i-a promis una, astazi are alta parere despre respectarea observatiilor Comisiei de la Venetia

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a spus, intrebat daca observatiile Comisiei de la Venetia din urmatorul raport MCV vor fi implementate complet in modificarile legilor Justitiei, ca nimic nu poate fi implementat complet. Dragnea a subliniat ca Parlamentul unui stat suveran, asa cum este Romania, are dreptul sa legifereze.

Intrebat miercuri de jurnalisti daca se se va tine cont de prevederile de observatiile Comisiei de la Venetia din urmatorul raport MCV si daca ele vor fi implementate complet, Dragnea a spus ca nimic nu poate fi implementat in totalitate, dar ca se va tine cont de acele prevederi. Liderul PSD a subliniat ca Parlamentul dintr-o tara suverana are dreptul de a legifera.

„Nimic nu poate fi implementat complet. Se va tine cont de acele prevederi. Pana la urma, un Parlament al unei tari suverane are dreptul de a legifera. Sigur ca se discuta despre standardele democratiei. Dar si deciziile CCR tin cont de toate recomandarile Comisiei de la Venetia”, a spus Dragnea, citat de news.ro.

Marti, Dragnea a avut o convorbure telefonica cu Timmermans in care i-a cerut ca in dezbaterea de azi „sa nu dea cu piatra in Romania”, promitand ca Romania va respecta deciziile Comisiei de la Venetia. O promisiune similara a facyt si Dancila, in cadrul discursului din Parlamentul European: „Cu siguranta vom tine cont de Comisia de la Venetia”.

Intrebat daca chiar exista riscul ca Romania sa iasa din Uniunea Europeana, asa cum au afirmat mai multi parlamentari, inclusiv social-democrati, Dragnea a spus ca PSD este un partid „profund pro-european” si nu va accepta ca tara noastra sea se abata de la drumul european.

Liderul PSD a dat de inteles ca nu este corect sa se discute despre o posibila activare a articolului 7 in cazul Romaniei, asa cum s-a intamplat cu Polonia si Ungaria, avand in vedere ca amendamentele facute la legile justitiei au fost solicitate de asociatiile de magistrati si de catre CSM.

„Eu am vazut ca s-a discutat ca pentru Romania sa se declanseze procedurile de activare a articolului 7. De ce? Pentru ca intr-o lege au fost trecute mai multe amendamente care au fost solicitate de catre asociatiile de magistrati sau de catre CSM. Trebuie discutat despre fiecare lucru. (…) Modul asta in care incepe sa se vada o dubla masura nu este foarte corect. Nu este corect pentru ca si romanii sunt cetateni europeni”, a spus Dragnea.

Presedintele PSD a criticat si comentariile europarlamentarilor referitoare la mitingul din 10 august, spunand ca ar fi trebuit discutate toate lucrurile legate de acel protest, nu doar despre protestatari pasnici, intrucat cei care aruncau cu pietre in jandarmi sau dadeau foc mobilierului stradal nu erau tocmai pasnici.

„S-a vorbit si despre proteste. E in regula, dar trebuie sa se vorbeasca despre protestul din 10 august despre toate intamplarile de acolo, nu doar despre protestari pasnici. Sunt foarte multe imagini si filmulete in care arata cat de pasnici erau unii care dadeau cu pietre in jandarmi sau care ii bateau pe jandarmi. Sau dadeau foc la jandarmi.. dadeau foc la mobilierul urban. Asa cum anuntasera inainte – ca va fi foc si sange. Sunt situatii in care fortele de ordine pot interveni impotriva unor protestatari violenti, dar in Romania nu. Adica aceleasi metode folosite in toata Europa in Romania nu sunt permise. Si sigur ca incepi sa iti pui intrebari: de ce suntem noi tratati asa? De ce anumite prevederi din legile justitiei care sunt valabile in alte tari la noi nu sunt valabile si creeaza atatea discutii?”, a mai spus Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: