„Dragnea incepe sa construiasca institutii paralele cu cele legale. In final, lucrurile vor iesi prost, tare prost… Daddy”. Basescu nu-l vede deloc bine pe seful PSD

politica

Presedintele PMP, Traian Basescu, afirma ca indepartarea SPP de la indeplinirea misiunii de protectie a demnitarilor, „in baza unor barfe de partid”, este ilegala, ca si transferul acestor atributii catre Jandarmerie, sustinand ca Liviu Dragnea incepe sa construiasca institutii paralele cu cele legale.

„Dupa o ‘indelungata’ cooperare cu SPP-ul, care nu a durat decat 24 ore, Viorica Vasilica Dancila a decis sa renunte la protectia legal asigurata de aceasta institutie. Evident, Vasilica a fost doar executantul unei dispozitii a lui Daddy, dispozitie argumentata cu barfe de partid. Acest episod ne demonstreaza cum se va desfasura guvernarea Vasilicai. Daddy ordona, Vasilica executa. De fapt, Dragnea incepe sa construiasca institutii paralele cu cele legale pentru a putea controla tot ce misca in Guvern si in alte institutii ale statului. In aceasta strategie, un pion important este alta supusa, din Videle, Carmen Dan. In final, lucrurile vor iesi prost, tare prost… Daddy”, scrie Traian Basescu pe Facebook.

Basescu precizeaza ca SPP este o institutie care face parte din sistemul de aparare.

„Masura indepartarii SPP de la indeplinirea misiunii de protectie a demnitarilor, in baza unor barfe de partid, este ilegala si da o lovitura unei componente a sistemului national de aparare. Este exclus ca ofiteri SPP sa fi facut rapoarte care sa vizeze altceva decat incidente de securitate la adresa demnitarului, daca au existat”, sustine Basescu.

Acesta mentioneaza ca „transferul responsabilitatii asigurarii protectiei demnitarilor catre Jandarmerie este ilegal, Jandarmeria neavand prin lege astfel de misiuni”.

„Ofiterii Jandarmeriei nu au competenta profesionala si nici antrenamentul necesar protectiei demnitarilor. Jandarmeria nu dispune de mecanismele si logistica necesare misiunii de protectie a demnitariIor. Atentie, domnule comandant al Jandarmeriei Romane: protectia demnitarilor inseamna mult mai mult decat paza demnitarilor. Nu prea se utilizeaza bulanul si nici garduri mobile pentru protectie”, avertizeaza Basescu.

Premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca nu vrea sa beneficieze de protectia SPP.

„As vrea sa precizez ca am transmis Serviciului de Paza si Protectie inca de luni seara ca nu vreau sa beneficiez de protectie. Inteleg ca toti ministrii au aceeasi optiune si am comunicat deja acest lucru. Vom indeplini formalitatile legale in acest sens”, a declarat Viorica Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: