Dragnea, mesaj agresiv la adresa liberalilor: „Servitori ai celor care au scos banii din Romania”

actualitate

PSD a dat publicitatii un comunicat in care acuza PNL si pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, ca au devenit „servitori ai celor care au scos banii din Romania”. „PNL si Ludovic Orban au devenit oficial avocatii bancilor care ani la rand au luat bani din buzunarele romanilor”, sustine PSD.

„PNL si Ludovic Orban au devenit oficial avocatii bancilor care ani la rand au luat bani din buzunarele romanilor. In mod rusinos, cer Comisiei Europene sa elimine taxa pe lacomie menita sa opreasca cresterea artificiala a ROBOR, care a afectat multe afaceri si familii din Romania. In tot acest timp, bancile stau in spate si se bucura ca PNL si Orban lupta pentru ele.

Deplorabila transformare a liberalilor! De la demnul slogan ‘Prin noi insine’ al Bratienilor care au facut Marea Unire, au ajuns azi la umilitoarea postura de servitori ai celor care au scos banii din Romania. Ganditi-va doar ce s-ar intampla daca Ludovic Orban ar avea mai multi reprezentanti in Parlamentul European dupa alegerile de peste cateva luni!”, se afirma pe pagina oficiala de Facebook a PSD.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni ca liberalii vor trimite un material de informare Comisiei Europene cu privire la Ordonanta 114/2018 privind masurile fiscale.

„Am constituit o echipa care sa pregateasca un material de informare pentru Comisia Europeana privitor la Ordonanta 114. (…) Echipa care va lucra trebuie sa pregateasca o informare cu punctul de vedere al PNL privitor la reglementarile din Ordonanta 114, atat reglementarile din domeniul energiei, din domeniul financiar-bancar, si in ceea ce priveste reglementarile care se refera la administrarea Pilonului II de pensii, pe care noi le consideram ca fiind neconforme cu Tratatul Uniunii Europene si cu ale reglementari la nivel european”, a spus Orban dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

El a aratat ca liberalii si-au propus sa finalizeze acest material de informare pana saptamana viitoare, urmand sa fie aprobat in Biroul Executiv al PNL.

„Trimitem acest material informativ catre Comisia Europeana si catre orice entitate de la nivel european interesata de acest subiect, pentru ca noi consideram ca este posibila inclusiv declansarea unei proceduri de infringement impotriva Romaniei privitor la anumite prevederi din Ordonanta 114, care reprezinta un act criminal la adresa economiei romanesti. (…) Nu cred ca ar fi bine pentru Romania sa intre intr-o procedura de infringement chiar in perioada in care detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene si partial o exercita prin intermediul reprezentantilor actualului Guvern”, a mai spus Ludovic Orban.

In aceasta informare vor fi introduse punctele de vedere ale asociatiilor patronale, organizatiilor, companiilor care activeaza in domeniile abordate de OUG 114.

Ludovic Orban a aratat ca obiectivul PNL pentru aceasta sesiune parlamentara este abrogarea OUG privind masurile fiscale.

„Obiectivul nostru fundamental in aceasta sesiune parlamentara este abrogarea cat mai rapida a Ordonantei 114 in integralitatea sa. Ordonanta 114 este neconstitutionala, este contrara multor prevederi din Tratatul Uniunii. De asemenea, contine prevederi contrare unor regulamente si obiective adoptate la nivel european”, a spus liderul PNL.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: