Dragnea mizeaza totul pe prezidentiale: „Verdictul final in procesul lui Dragnea se va da dupa alegerile prezidentiale”

analize

Jurnalistul Alex Costache, specializat pe Justitie, anunta ca verditul in procesul lui Liviu Dragnea se va da, cel mai probabil, dupa alegerile prezidentiale. Luni, 20 mai, are loc un nou termen in acest proces, sute de pesedisti fiind adusi in fata ICCJ.

„Se va amana procesul lui Dragnea de azi si cel mai probabil verdictul final va fi dupa alegerile prezidentiale.

Azi se va amana pentru ca Instanta va astepta decizia si motivarea CCR si trebuie sa se pronunte si pe cererea DNA de schimbare a unor incadrari juridice.

Problema e ca pe 1 iunie se pensioneaza o judecatorare din complet, Luciana Mera (In paranteza fie spus, e de bine asta). Aceasta inseamna ca la termenul din iunie se va amana din nou intrucat trebuie reaudiati Dragnea si altii in prezenta noului judecator.

Apoi vine vacanta judecatoreasca si ajungem in septembrie.

Atunci nimeni de la ICCJ nu va fi nebun sa aresteze un candidat la presedintie cu cateva luni inainte de alegeri ceea ce insemana ca verdictul se va duce spre inceputul anului viitor.

Momentul operativ a fost pierdut pe 15 aprilie cand – daca ar fi vrut instanta – procesul ar fi putut fi finalizat rapid.

P.S. 1. Acest scenariu va fi in ipoteza in care CCR nu ii da azi castig de cauza lui Daddy si atunci e case closed.

P.S. 2. Sper sa ma insel!”, a explicat Costache pe Facebook.

Un nou termen in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, in care este judecat si Liviu Dragnea, are loc astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 15 aprilie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 20 mai dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman.

Amanarea a fost decisa dupa ce DNA a cerut ridicarea a doua exceptii de neconstitutionalitate: pe un articol din Codul Penal si pe articolul referitor la completurile specializate din Legea 78/2000, pe baza caruia a fost formulata sesizarea la CCR de catre Florin Iordache.

Completul de cinci judecatori de la ICCJ a decis, la termenul din 18 martie, sa amane cauza. Astfel, fusese stabilit un nou termen in 15 aprilie.

Adrian Toni Neacsu, unul dintre avocatii din procesul liderului PSD, declara, la sosirea la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca este putin probabil ca instanta de judecata sa se pronunte inainte de solutia CCR privind completurile de trei judecatori. Toni Neacsu sustinea ca, daca se da o solutie in dosar inainte ca CCR sa se pronunte, decizia Curtii Constitutionale nu va mai putea influenta in niciun fel decizia instantei deja definitiva.

„Motivul de apel pe care noi l-am invocat este in stransa legatura cu ceea ce se va intampla la Curtea Constitutionala pe conflictul juridic de natura constitutionala. (…) Eu cred ca este normal sa se astepte o solutie de la Curtea Constitutionala pentru a avea toate datele problemei” a spus Toni Neacsu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: