Dragnea ofera UDMR-ului tot ce vrea, disperat ca pica Dancila. Limba maghiara va fi utilizata in prefecturi si deconcentrate, pragul de 20% este eliminat

politica

Liderii PNL si UDMR au negociat marti dimineata pe marginea motiunii de cenzura a Opozitiei, au declarat pentru Agerpres surse politice apropiate negocierilor. Intre timp a venit o contraoferta din partea PSD pentru UDMR.

Negocierile au avut loc intre liderii PNL si UDMR, Ludovic Orban si Kelemen Hunor, iar discutiile au avut loc la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, au precizat sursele citate.

Negocierile au vizat mai multe variante de lucru, inclusiv cea in care motiunea de cenzura va fi adoptata de Parlament, context in care poate fi inclusa si varianta constituirii unei noi majoritati parlamentare, au mentionat sursele citate.

Potrivit acestora, concluzia la care vor ajunge parlamentarii UDMR va fi anuntata miercuri dimineata, de liderul Uniunii, zi in care se va vota si motiunea de cenzura.

EVZ anunta, pe de alta parte, citand surse din PSD, ca Dragnea este gata sa accepte o mare doleanta a UDMR, eliminarea pragului de 20%. Pragul priveste utilizarea limbii materne in prefecturi si deconcentrate in localitatile in care minoritatile reprezinta cel putin 20% din populatie. Masura va fi inclusa in noul Cod administrativ, care ar putea fi votat marti in Parlament.

„In anul Centenar! PSD-Alde nu au habar de istoria acestei tari si nu inteleg ce inseamna folosirea limbii romane in Administratie si Justitie. Niste sfertodocti.

Astia nu sunt doar prosti si hoti, mai sunt si ticalosi si TRADATORI de neam si tara. Mai vreau sa imi spuna daca in Ungaria se intampla asta cu minoritatea romaneasca? Nu am nimic cu nimeni, din contra consider ca minoritatea maghiara a avut un rol foarte important in ceea ce reprezinta azi partea Romaniei numita Transilvania, insa mai stiu ceva, daca esti in Germania, Franta, Anglia, Italia, Spania, Austria, Polonia, Ungaria esti OBLIGAT sa cunosti limba oficiala a Statului Respectiv daca vrei sa fi cetatean cu drepturi egale a respectivului Stat”, a comentat Rares Bogdan pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: