Dragnea, ordin catre Tudorel Toader in cazul propriului proces. Seful PSD se foloseste de Guvern pentru a-si rezolva problemele penale

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca a vorbit cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa faca demersuri in legatura cu desemnarea completelor de 5 judecatori de la ICCJ.

”I-am transmis domnului ministru Toader, i-am vorbit despre acest subiect si l-am rugat sa se gandeasca daca nu cumva dumnealui, pentru ca este totusi un specialist in genul asta de spete, daca nu cumva dumnealui, prin Guvern, poate sa faca acest demers”, a afirmat Dragnea, intrebat despre o solicitare de sesizare a CCR pe acest subiect, scrie news.ro.

Inspectia Judiciara a anuntat ca a fost sesizata cu privire la posibile abateri disciplinare referitoare la aplicarea modificarilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara cu privire la constituirea si compunerea unor completuri de judecata de la instanta suprema. Verificarile Inspectiei Judiciare vin dupa informatii potrivit carora instanta suprema ar fi amanat pana la finalul punerea in aplicare a dispozitiilor modificate din legea de organizare judiciara, care a intrat deja in vigoare, privind componenta completelor de cinci judecatori.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca se urmareste sa fie ”bagat la puscarie” de un complet de la ICCJ facut cu incalcarea legii. El se declara convins ca nu e vreo instanta care sa reziste la presiunile de condamnare a sa.

”Vor sa ma bage la puscarie cu un complet facut cu incalcarea legii. Legea spune ca presedintii completelor sunt repartizati aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca sa desemneze doua complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: