Dragnea pregateste mazilirea lui Toader, care refuza sa-i dea OUG. L-a pus pe ministrul Finantelor sa il atace violent pe Tudorel

news

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, luni, ca a observat o lipsa a unei dorinte de asumare din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in ceea ce priveste cadrul legislativ pentru infiintarea Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI).

Legea privind infiintarea FSDI a fost atacata la Curtea Constitutionala atat de catre PNL, USR si PMP, cat si de catre presedintele Klaus Iohanniss, iar in 18 iulie CCR a decis ca actul normativ este neconstitutional.

Ministerul Finantelor ar trebui sa stabileasca cadrul legislativ pentru infiintarea FSDI pana la finalul acestui an, potrivit obiectivelor asumate. Insa, Teodorovici a spus ca este nemultumit de modul in care lucreaza cu ministrul Justitiei.

”Ne-am angajat ca, pana la finalul anului, sa fie stabilit cadrul legislativ in ceea ce priveste acest fond. (…) Insa, am primit din partea Ministerului Justitiei mai multe observatii decat este actul in sine. Sunt dezamagit ca am primit de la Ministerul Justitiei multe aspecte (…)”, a spus ministrul luni, in cadrul unei conferinte de presa, citat de news.ro.

Teodorovici a spus ca ministrul Tudorel Toader este mai mereu plecat in delegatie.

”Am avut o discutie cu Ministerul Justitiei, dar dansul a fost plecat in delegatie. Acum, iar a plecat in delegatie. Intre doua deplasari este greu sa faci un fond suveran”, a adaugat ministrul.

Ministrul acuza o lipsa de asumare din partea Ministerului Justitiei.

”Am senzatia ca exista o lipsa a dorintei de asumare. Este un proiect al Guvernului, tot stam, discutam (…). Este o fuga de asumare a unor decizii”, a spus ministrul.

Teodorovici considera ca si in cazul legii insolventei exista o lipsa de asumare a unui aviz din partea Ministerului Justitiei.

Proiectul de lege pentru infiintarea FSDI a fost finalizat si lansat la sfarsitul lunii august 2017 in dezbatere publica de Ministerul Finantelor, institutia care va supraveghea Fondul. Potrivit proiectului, fondul urma sa cuprinda 27 de participatii minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare contabila de circa 45 miliarde lei (9,7 miliarde euro).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: