Categories: politica

Dragnea, primele declaratii despre „revolutia fiscala”. Ce spune despre scaderea salariilor

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a facut duminica primele declaratii privind modificarea Codului fiscal, dupa adoptarea Ordonantei de Urgenta in acest sens in sedinta de miercuri a Guvernului.

In opinia sa, nu sunt motive ca ordonanta sa fie contestata la CCR, pentru ca nu exista in ea elemente de neconstitutionalitate.

„S-a lucrat foarte mult la acest act normativ. S-a analizat si cu specialisti in drept constitutional, fiscalisti, juristi. Nu vad de ce ar putea sa fie neconstitutionala aceasta ordonanta. Aduceti-va aminte toate criticile ca vor scadea salariile si deja companii peste companii anunta ca nu se va intampla asta, ca nu poate sa fie asta efectul ordonantei”, a spus Liviu Dragnea, citat de Digi24.

„PSD urmareste programul de guvernare. Impreuna cu premierul am lucrat la acest proiect. Premierul nu a ezitat nicio clipa”, a spus Dragnea.

Codul fiscal a fost adoptat miercuri prin Ordonanta de Urgenta. Printre modificari – transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina angajatului, prevedere care a nemultumit si sindicatele, si patronatele, si scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, ceea ce a starnit nemultumirea primarilor, care se tem ca bugetele locale vor fi mult reduse.

OUG a fost publicata in Monitorul Oficial la doua zile dupa publicare. Ea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2018. Intre timp, ordonanta a ajuns in Parlament, unde ar putea fi modificata.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca opozitia va depune motiune de cenzura la adresa Guvernului Tudose, dupa modificarea Codului fiscal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Serviciul secret ucrainean anunta ca Rusia are o noua strategie, mai eficienta: „Noi nu avem arme iar ei actioneaza ca un corp unic, cu un plan clar”

Pozitia Ucrainei pe campul de lupta este mai precara decat oricand din primele zile ale…

33 de minute ago

Premierul pro-rus din Slovacia isi subordoneaza presa. Mii de persoane au protestat la Bratislava impotriva preluarii controlului televiziunii publice

Mii de slovaci s-au adunat joi in capitala Bratislava pentru a protesta impotriva unei revizuiri…

36 de minute ago

Inflatia din Turcia creste in ritm ametitor, a ajuns la aproape 70% in aprilie. S-au dublat preturile la restaurante

Inflatia din Turcia a accelerat la 69,8% pe an in luna aprilie, a anuntat vineri…

38 de minute ago