Dragnea s-a enervat dupa scandalurile recente, ii va cere lui Tudose sa il demita pe un ministru. Pieleanu: „De la inceput numirea sa a fost o greseala”

politica

Surse citate de Antena 3 au anuntat, miercuri, ca Liviu Dragnea va solicita premierului sa il demita pe Liviu Pop, ministrul Educatiei. Pe 29 septembrie va avea loc o noua sedinta a CEX al PSD in care se va face o noua evaluare a guvernarii.

„De la inceput a fost o greseala numirea lui Liviu Pop. Comunitatea profesorilor recunoaste un om care are calitati superioare. Nu este cazul lui Liviu Pop. Adaugam balbele de limba romana si iesirile publice care nu fac bine partidului”, a explicat Marius Pieleanu la Antena 3.

UPDATE „Nu stiu de unde aveti aceste informatii, din punctul meu de vedere nu se pune problema unei remanieri. Eu nu voi face nicio propunere de remaniere”, a declarat miercuri Dragnea.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anuntat marti o evaluare a cabinetului Mihai Tudose la reuniunea Comitetului Executiv National al PSD care va avea loc in 29 septembrie, la Sucevita.

„Voi prezenta o evaluare a mea, din partea PSD, a guvernarii saptamana viitoare, la CExN la Sucevita”, a declarat Dragnea la Romania TV.

Referindu-se la remanieri, Dragnea spune ca, din punctul sau de vedere, „la ora asta nu poate fi vorba despre niciun ministru”. „Din punctul meu de vedere. Dar…”, a completat el.

Dragnea a sustinut ca ritmul impus de el membrilor cabinetului este „unul dracesc”. „Eu mai faceam practica in liceu si la retele electrice. Le-am spus: ‘Nu se lucreaza la 220, ci la 380′. Ritmul este infernal, nu suntem in situatia in care ai timp sa o lalai la minister, ai timp sa faci multe greseli, pentru ca trenul trece repede prin gari, nu avem timp de asta”, a declarat liderul PSD.

Intrebat daca Darius Valcov va participa la aceasta evaluare, Liviu Dragnea a confirmat. „Bineinteles. Nu renunt sub nicio forma. Este foarte bun economist, un om cu viziune si un om care poate participa la o constructie serioasa a unui program de guvernare, lucru pe care l-a si facut. (…) Este un om respectat in partid si in guvern”, a motivat el.

Potrivit mai multor surse politice, unul dintre ministrii vizati de o posibila remaniere este Rovana Plumb de la Ministerul Fondurilor Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: