politica

„Dragnea s-a autoincriminat”. Presedintele PSD isi face singur un nou dosar penal dupa ce l-a luat gura pe dinainte. Orban: „A savarsit o infractiune”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a sustinut ca solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de desecretizare a memorandumului privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim arata ca acesta se “autoincrimineaza”, deoarece astfel recunoaste ca documentul a fost secret, iar el a prezentat continutul lui la un post te televiziune.

“Faptul ca Liviu Dragnea cere desecretizarea imi arata ca el, de fapt, se autoincrimineaza. Daca cere desecretizarea, recunoaste ca a fost secret, iar daca a fost secret memorandumul si el a prezentat continutul la un post de televiziune ca o decizie luata, inseamna ca se autoacuza sau recunoaste ca a savarsit o infractiune de difuzare a informatiilor care sunt cu caracter secret si care nu sunt destinate publicitatii. Eu alta semnificatie a acestei cererii a lui Dragnea nu gasesc”, a spus Ludovic Orban citat de news.ro.

Referitor la plangerea penala despusa de el impotriva premierului, Orban a spus ca sunt extrem de multe semne de intrebare cu privire la acest demers de mutare a ambasadei, sustinand ca a vazut mai multe dezvaluiri care sustin ca ar fi vorba de doua memorandumuri.

“Ce-mi doresc este sa fie cercetate aceste lucruri, pentru ca sunt extrem de multe semne de intrebare, care au aparut imediat dupa memorandum si continua sa apara. Am vazut dezvaluiri in diferite publicatii care arata ca Dragnea a avut o intalnire anterioara adoptarii memorandmului. De asemenea, exista voci care sustin ca a fost vorba de doua memorandumuri. Sa ne aducem aminte: presedintele PSD, in emisiunea la care a participat, a spus clar ‘Guvernul a decis’ si pozitia initiala a Ministerului de Externe a fost una care oarecum s-a distantat de o astfel de idee. Sigur ca dupa aceea a intors-o ca la Ploiesti, dar lucrul asta trebuie cercetat”, a continuat liderul PNL.

Ludovic Orban a depus saptamana trecuta o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie (PICCJ) impotriva premierului Viorica Dancila, acuzand-o de uzurparea functiei, prezentarea cu rea-credinta de informatii presedintelui Romaniei, inalta tradare si divulgarea de informatii secrete de stat, in legatura cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Plangerea – care a fost declinata catre DIICOT – il vizeaza si pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informatii secrete de stat, dupa ce a facut publice informatiile referitoare la Memorandumul pe tema mutarii ambasadei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

7 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

7 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

7 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

7 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

7 ore ago