Dragnea s-a decis, vrea razboi total cu Iohannis. Acum face presiuni asupra lui Vlase sa renunte la sefia SIE

politica

Mai multe surse din PSD, citate de hotnews.ro si g4media.ro, anunta ca Liviu Dragnea face presiuni asupra lui Gabriel Vlase, inainte de sedinta CEX, pentru a renunta la sefia SIE.

„Liviu Dragnea, alaturi de cativa lideri ai PSD, a discutat cateva ore cu Gabriel Vlase pe care ar fi incearcat sa-l convinga sa renunte la sefia SIE oferita de presedintele Klaus Iohannis. La discutii au participat si Darius Valcov, Marian Neacsu, Mircea Dusa si Adrian Tutuianu”, scrie hotnews.ro.

Iohannis l-a propus pe Vlase la sefia SIE fara a se consulta cu Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca a ajuns la nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase pentru functia de director al SIE dupa o analiza atenta si tinand cont de experienta si pregatirea acestuia. Presedintele a precizat ca a fost propunerea sa si ca Vlase a acceptat nominalizarea.

Intrebat cum a ajuns la aceasta nominalizare, presedintele Iohannis a afirmat: „Printr-o analiza atenta. Am analizat candidatii posibili si, tinand cont de experienta, expertiza si pregatirea domnului Vlase, l-am invitat si i-am spus ca analiza a condus la aceasta oportunitate pentru domnia sa. I-am propus si a acceptat. In aceasta faza suntem acum”.

Chestionat daca a avut consultari cu liderul PSD chiar si in urma cu mai multe luni pe aceasta nominalizare, Klaus Iohannis a replicat: „A fost fix propunerea mea. Nu am avut niciun fel de discutie cu PSD pe aceasta tema”.

Secretarul general al PSD, Marian Neacsu, a declarat luni ca social-democratii nu au stabilit inca vreun calendar pentru votarea lui Gabriel Vlase la sefia Serviciului de Informatii Externe, ca urmare a propunerii inaintate saptamana trecuta de presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat despre data la care Parlamentul s-ar putea pronunta asupra nominalizarii lui Gabriel Vlase la sefia Serviciului de Informatii Externe, Marian Neacsu a raspuns: „In momentul asta nu exista un calendar. Atata vreme cat nu am avut o sedinta de coalitie ca sa stabilim un calendar si presedintii (Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu – n.r.) nu s-au pus de acord, nu avem”.

El a mai spus ca la intalnirea de luni cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, la care a participat si Gabriel Vlase, nu ar fi fost discutat un calendar.

La randul sau, Gabriel Vlase a declarat, luni, ca a avut o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, iar inainte l-a anuntat pe Liviu Dragnea. „Am vorbit si cu presedintele partidului. L-am anuntat inainte de a merge la intalnire cu domnul Iohannis. Hartia este la Parlament, sunt in proceduri parrlamentare. La decizia celor doi presedinti ai Camerelor va intra in dezbateri”, a declarat Gabriel Vlase.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: