Dragnea se foloseste de „statul paralel” pentru a-i elimina pe pucisti. Fost sef in SRI, pus sa il toarne pe Adrian Tutuianu

politica

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Alexandru Oprea (PSD), a dat publicitatii o scrisoare in care il ataca violent pe presedinteel PSD Dambovita, Adrian Tutuianu. Oprea a fost nevoit sa demisoneze din fruntea CJ in urma unui conflict cu Tutuianu. Inainte de a intra in politica, Oprea a fost sef al SRI Dambovita.

In scrisoare, Oprea afirma ca isi cere scuze „pentru limbajul trivial, pentru jignirile aduse unor colegi de partid” de catre Adrian Tutuianu, asa cum reiese din inregistrarile difuzate de Romania TV. El mai acuza ca alesii PSD din Dambovita au semnat de „frica” scrisoarea recenta prin care isi afirma sustinerea fata de Tutuianu. Tutuianu este unul dintre cei mai vizibili lideri ai contestatarilor lui Dragnea din cadrul PSD.

Iata scrisoarea lui Oprea:

Catre,

Presedintele Partidului Social Democat, domnul LIVIU DRAGNEA,
Secretarul General Adjunct, CODRIN STEFANESCU,
Membrii Comitetului Executiv National,
Membrii Biroului Permanent National al PSD,
Membrii Organizatiei Dambovita a Partidului Social Democrat

Multi dintre dumneavoatra ma cunoasteti, dar poate nu toti. Pentru cei din urma, dar si pentru cei dintai sunt membru al Partidului Social Democrat, fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, consilier judetean, cindva unul dintre oamenii care i-au fost alaturi, la mare nevoie, lui Adrian Tutuianu, in activitatea politica si care, se intampla, sa il cunoasca indeaproape. Acelasi Adrian Tutuianu care, de ceva timp, dar mai ales, de cateva zile, a reusit performanta de a aduce organizatia Dambovita in fata ecranelor la toate orele de audienta, dar, din pacate, nu cu lucruri care sa ne faca onoare. Dar nu asta este important. Important este ce se intampla cu Organizatia Judeteana Dambovita a PSD, organizatie fara de care Adrian Tutuianu nu ar fi senatorul Adrian Tutuianu, fost ministru, actual vicepresedinte al Senatului Romaniei. Cred ca asta ar trebui sa ne intereseze pe noi, toti cei care facem parte din Partidul Social Democrat Dambovita. Ma asteptam ca atitudinea presedintelui organizatiei PSD DAMBOVITA dupa hotararea CEX -ului national referitoare la scrisoarea initiata de Adrian Tutuianu, hotarare aprobata cu un vot covarsitor majoritar sa fie una rationala, constructiva si democratica, utila pentru organizatia noastra. Din pacate nu a fost asa. Pentru limbajul trivial, pentru jignirile aduse unor colegi de partid, imi cer scuze public, in numele meu personal, dar si al membrilor onesti ai PSD Dambovita.

Asa cum stim cu totii, mai devreme sau mai tarziu, oamenii vin si pleaca, functiile nu sunt pentru totdeauna. Acum mai bine de un si jumatate am indraznit sa spun niste adevaruri, care se intamplau in Organizatia Judeteana Dambovita a Partdiului Social Democrat si am fost acuzat de catre acelasi Adrian Tutuianu ca fac rau partidului, ca am adus prejudicii de imagine partidului si organizatiei, drept pentru care aplicand in mod discretionar statutul partidului a hotarat suspendarea mea din partid pentru un an. Hotararea respectiva nu mi-a fost comunicata niciodata si nici nu a fost trimisa la CEX national sa fie validata, avand in vedere statutul meu la aceea data, de presedinte al C.J. Dambovita. Ulterior, a dispus izolarea conducerii CJ Dambovita, totul culminand cu o hotarare a BPJ Dambovita prin care in calitatea mea de presedinte al CJ Dambovita mi se interziceau deplasarile in teritoriu pentru a-mi exercita prerogativele functiei administrative. Despre acest lucru am sesizat in luna ianuarie 2018 Comisia de Etica si Integritate a partidului, dar nici pina astazi nu am primit raspuns. Acum se poate vedea ca tot ceea ce am vrut sa fac era bine. Un bine impotriva conducerii discretionare a PSD Dambovita, care vrea mereu mai mult, dar nu pentru partid ci pentru sine si apropiatii sai.

Am fost acuzat atunci ca orice nelamurire se discuta in interiorul partidului, desi se pare ca Adrian Tutuianu este cel care a ales si atunci si acum sa iasa public cu fapte, gesturi si scrisori care sa puna Partidul Social Democrat intr-o situatie mult mai grea, desi nu a avut mandatul organizatiei pentru acele actiuni. Desi poate ca nu o vor spune niciodata, sunt multi oameni in interiorul PSD Dambovita care stiu ca nu este prima data cand domnul Adrian Tutuianu isi denigreaza colegii din cadrul Guvernului sau din teritoriu si nu este pentru prima data cand pozitioneaza organizatia PSD Dambovita impotriva conducerii partidului, pentru interese personale. Din pacate, desi este o atitudine frecventa, este si una tolerata, de frica sau alte motive mai putin stiute de noi. Si ultimele exemple care sa certifice acest lucru sunt scrisoarea de sustinere a primarilor PSD, facuta publica precum si listele de sutinere pentru Adrian Tutuianu semnate de primarii PSD din judetul Dambovita, liste care ar fi fost credibilie daca ar fi aparut din vointa reprezentantilor unitatilor administrativ-teritoriale si nu le-ar fi fost impuse unora dintre acestia de catre membri din conducerea PSD Dambovita. Respectiva scrisoare nu face altceva decat sa pozitioneze din nou organizatia noastra intr o postura nefericita, sa induca perceptia nerespectarii unei hotarari a CEX ului national, ceea ce contravine grav statutului PSD, cat si principiilor democratice conform carora minoritatea se supune vointei majoritare, validata de aceasta data de un for national de decizie. Este un lucru pe care multi il stiu si care incepe sa fie vazut de o tara intreaga. Din pacate aceste actiuni ale presedintelui Adrian Tutuianu nu au facut altceva decat sa marginalizeze organizatia noastra, sa puna sub semnul intrebarii proiectele noastre, dar si aplicarea programului de guvernare. Si pentru a nu crede cineva ca exagerez va dau cateva exemple de proiecte care au fost compromise de echipa manageriala instalata de Adrian Tutuianu la conducerea CJ Dambovita: stadionul, mall ul, centura municipiului, DJ 712 Targoviste-Sotanga-Pucioasa, DJ 711, DN 71 Baldana-Targoviste-Sinaia. Statiunea PADINA- PESTERA.

Sunt membru al PSD din anul 2010. As fi fost inca mai devreme, dar nu mi-a permis statutul profesional din acea perioada. Incepand din anul 2010, am fost un membru activ si implicat, care, datorita muncii depuse am ajuns presedinte de organizatie locala si secretar executiv al organizatiei judetene. Am coordonat cele mai de succes campanii ale PSD Dambovita, cele din anul 2016 si am devenit presedinte al Consiliului Judetean Dambovita in urma deciziei lui Adrian Tutuianu de a parasi aceasta functie pentru a deveni senator. In acea calitate, alaturi de colegii mei am facut tot ceeea ce mi-a stat in putinta pentru ca activitatea Consiliului Judetean Dambovita sa fie buna si cu cat mai multe proiecte si rezultate pozitive si spun eu am si reusit. Am fost acuzat, la momentul in care am semnalat derapajele presedintelui organizatiei, ca orice nelamurire se discuta in interiorul partidului, desi se pare ca si atunci si acum Adrian Tutuianu a fost si este cel care a ales sa iasa public cu fapte, gesturi si vorbe care sa puna Partidul Social Democrat intr-o situatie grea. Desi poate ca nu o vor spune niciodata, sunt multi oameni in interiorul PSD Dambovita care stiu ca nu este prima data cand domnul Adrian Tutuianu isi denigreaza colegii din cadrul Guvernului sau din teritoriu. Din pacate, desi este o atitudine frecventa, este si una tolerata, de frica sau alte motive mai putin stiute de noi.

Ceea ce conteaza este ca, mai presus de orice zice sau face Adrian Tutuianu, pentru a doua oara in mai putin de un an, presedintele PSD Dambovita pericliteaza grav imaginea Organizatiei Judetene Dambovita a PSD, iscand si intesificand conflictele si disputele in randul colegilor de partid, in loc sa le aplaneze, sa le medieze si sa le managerieze. Si totul pentru ca nu poate accepta ca nu poti fi, in acelasi timp, si presedinte de partid, si senator, si ministru, si presedinte de Consiliu Judetean si nu doar atat.

Intotdeauna timpul va fi cel care va da dreptate cuiva. Nu sunt fericit pentru ca am avut dreptate. Nu sunt fericit pentru ce se intampla cu Organizatia Judeteana Dambovita a PSD si nu sunt fericit pentru ca interesele personale ale unei singure persoane ajung sa distruga interesele unui judet. Imi pare sincer rau pentru ca un asemenea comportament a ajuns sa stearga activitatea si rezultatele pe care Organizatia Judeteana Dambovita a PSD le-a avut. Pentru ca acele rezultate bune nu le-a avut Adrian Tutuianu singur. Le-a avut o echipa intreaga. Sunt sute de oameni care au muncit enorm pentru ca Dambovita sa obtina acele procente electorale. Dar pentru unii, eforturile altora nu mai conteaza. Pacat!

Sper doar ca lucrurile sa revina la normal in Organizatia Judeteana Dambovita a PSD in cel mai scurt timp. Va solicit stimati colegi sa analizati aceasta situatie cu calm si responsabilitate si sa dispuneti instaurarea unui climat de normalitate si responsabilitate, in concordanta cu statutul partidului si cu valorile pe care aceasta organizatie le promoveaza. Va multumesc!

Alexandru OPREA,
Consilier judetean, membru al PSD Dambovita

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: