Dragnea si-a gasit pereche. Campionul iliberalismului in Europa, Viktor Orban, anunta ca se va lupta cu subminarea „familiei traditionale”

externe

Guvernul Ungariei va adopta masuri pentru oprirea si apoi inversarea declinului demografic pana in 2030, a declarat vineri premierul Viktor Orban, in timp ce a acuzat democratia liberala de subminarea familiei traditionale, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Orban a spus ca intrebarea-cheie este daca natiunea maghiara este pastrata „biologic si in numar mare” si ce ar trebui sa faca guvernul pentru a opri declinul demografic. El a anuntat ca guvernul va lansa un „plan de actiune serios in politica familiala”, dar nu a intrat in detalii.

Democratia liberala nu a reusit sa opreasca imigratia, sa protejeze cultura crestina sau sa intareasca familia traditionala dintre un barbat si o femeie, potrivit prim-ministrului ungar.

„Exista multe tipuri de familii, multe moduri de viata si ea (democratia liberala) spune ca nu ar trebui sa facem diferenta intre ele (…), vrand sa asigure un tratament egal prin lege (…) si acesta este motivul, acesta este unul dintre motivele pentru care ne confruntam acum cu un declin demografic”, a declarat Orban la radioul de stat.

Datele statistice arata ca populatia Ungariei scade de decenii. De la alegerea lui Orban in 2010, ea a scazut in continuare, pana la 9,771 milioane de locuitori in ianuarie 2018 de la 10,014 milioane in 2010.

Perioada pana in 2030 in Ungaria si Europa ar trebui sa fie definita de un concept modernizat al democratiei crestine, a mai spus Orban.

„Democratia crestina ne protejeaza de migratie, apara granitele, sprijina modelul familiei traditionale compuse dintr-un barbat si o femeie, considera protectia culturii noastre crestine ca un lucru natural”, a adaugat el.

Orban, in varsta de 54 de ani, a luat puterea in 2010. De atunci, el si-a sporit continuu controlul asupra mass-media, si-a pus aliatii sa fie responsabili de institutii odata independente si a facut campanie pe baza unei ostilitati feroce fata de migratie.

Politicile sale l-au pus in conflict cu Uniunea Europeana, dar el a fost reales pentru un al treilea mandat luna trecuta.

Marcata de o ostilitate vehementa fata de imigratia in Europa a refugiatilor musulmani din Orientul Mijlociu si Africa, campania lui Orban – ajutata de dominatia in mass-media a partidului sau – a avut rezonanta in randul electoratului. Partidul sau, Fidesz, detine acum 133 din 199 de locuri in parlament.

Printre altele, Orban a reiterat ca guvernul sau va prezenta parlamentului saptamana viitoare legislatia ce va impune sanctiuni penale grupurilor neguvernamentale acuzate de ajutorare si finantare ilegala a imigratiei.

„Trebuie sa-i sanctionam pe cei (…) care desfasoara astfel de activitati”, a declarat Viktor Orban la radioul de stat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: