S-au gasit droguri la sediul PSD. Eugen Teodorovici anunta ca vrea sa candideze la Presedintia Romaniei

politica

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a admis joi seara ca este tentat de o candidatura la presedintie, dar nu a precizat si momentul in care va face acest lucru. Totodata, ministrul a mai adaugat ca Romania poate in doi ani de zile sa elimine deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, daca vor fi restructurare zonele in care banul public este cheltuit intr-un mod nejutificat.

„Cand anume, nu stiu! Candva, cu siguranta!”, a declarat Teodorovici la Antena 3, intrebat despre candidatura. „Orice politician, daca nu este ipocrit, trebuie sa recunoasca ca trebuie sa faca eforturi pentru a avansa politic”, a adaugat ministrul, citat de Mediafax.

Intrebat daca isi va depune candidatura la viitorul congres al PSD, Teodorovici a evitat un raspuns clar.

Romania poate in doi ani de zile sa elimine deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, daca vor fi restructurare zonele in care banul public este cheltuit intr-un mod nejutificat, a declarat joi ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

„Le spunem si celor de la Fondul Monetar International ca Romania poate cam in doi ani de zile sa isi stinga deficitul de 28 de miliarde de lei. Suma nu este mare, daca stam cu totii sa vedem acele zone in care banul public se cheltuie intr-un mod nejutificat” a spus ministrul.

In context, ministrul a vorbit despre cresterea economica si de nevoia de accelerare a investitiilor, mai aples in zona publica. „ Este nevoie de accelerarea investitiilor, mai ales in zona publica, in transporturi sau in sanatate, pentru a face cresterea economica sustenabila. Inca mai sunt de facut eforturi, in noul context politic lucrurile se aseaza, oamenii se apuca de treaba, incep sa isi reia increderea in economia din Romania”.

Teodorovici a spus ca nu finansarea este motivul pentru care proiectele de infrastructura nu se realizeaza, ci din cauza capacitatii slabe a unor structuri cum sunt compania de drumuri sau cea de cai ferate, care nu se mobilizeaza suficient.

Un euro in proiectede infrastructura aduce doi euro in economie, a spus ministrul.

Bugetul general consolidat a incheiat anul trecut cu un deficit de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), reprezentand 2,88% din PIB.

O delegatie a FMI s-a aflat in ultimele zile in Romania, pentru a face evaluari asupra mersului economiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: