politica

Drula: „Am avut un soc cand am pus motorina simpla cu 9,30 lei. Guvernantii sunt niste panglicari”

Liderul interimar al USR, Catalin Drula, a declarat, luni, ca varianta lansata de presedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru masurile din economie reprezinta „socialism pe paine”, mentionand ca actuala coalitie face orice numai sa nu reduca cheltuielile statului si ca cei care sunt in fruntea coalitiei trateaza economica „ca niste panglicari”.

Drula a spus ca plafonarea preturilor la carburanti este o masura antieconomica de tip socialist si solutia corecta ar fi scaderea temporara a TVA la 5%.

„O noua zi de luni, o noua saptamana de socialism cu epoleti, o noua saptamana de cresteri de preturi si vesti proaste din economie. Si daca am avut varianta cu epoletii in care premierul Ciuca dadea ordin preturilor sa stea pe loc si, ce sa vezi, preturile nu prea il ascultau, acum avem varianta Marcel Ciolacu – socialism pe paine, pentru ca liberalism nu mai exista de mult in acea coalitie, plafonare, mercurial, combaterea speculei, orice numai sa nu reduca cheltuielile statului si sa reduca deficitul bugetar, adica singurul lucru care ar ajuta sa nu mai avem alimentata inflatia cu bani imprumutati, la o mie de euro pe secunda, in momentul de fata. Acesta este dezastrul economic in care ne duce aceasta coalitie, o coalitie care trateaza economia asa cum sunt si cei care sunt in fruntea ei – niste panglicari”, a afirmat Drula, la o conferinta de presa, la Parlament.

Drula a spus ca a avut un soc cand a alimentat masina cu motorina in urma cu cateva saptamani si a spus ca este necesara reducerea TVA la 5% pentru carburanti.

„Am alimentat acum cateva saptamani si am avut un soc cand am pus motorina simpla cu 9,30 lei. Legea USR cu reducerea TVA la 5% la carburanti este in Parlament de cateva saptamani. Nu a explicat coalitia de ce nu vrea solutia noastra, care ar reprezenta o scadere imediata si care s-ar vedea imediat la pompa, in schimb, auzim vorbe. Acum 4 luni spunea ministrul de Finante, domnul Ciolacu, domnul Ciuca ca vor scadea acciza, nu au scazut-o nici pana astazi, preturile continua sa creasca pe fondul politicilor dezastruoase ale Guvernului”, a adaugat liderul USR.

El a precizat ca, in sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor, propunerea USR de punere pe ordinea de zi a proiectului USR de reducere a TVA a fost respinsa.

„Eu am spus la un moment dat ca, daca ajuta sa nu mai depuna USR ca sa treaca proiectele, pana la urma facem si asta, dar nu este normal. In momentul in care opozitia vine cu solutii bune, e normal sa preiei. Deci explicatiile trebuie sa le dea domnul Ciolacu, pentru ca dumnealui conduce Guvernul, nu Ciuca”, a adaugat Catalin Drula.

Potrivit lui Drula, cresterea preturilor la carburant vine din cresterea pretului petrolului.

„Daca va uitati, Romania are pretul fara taxe sub media UE si pretul este relativ, cu exceptia a doua tari, adica Malta si Ungaria, in aceeasi zona, mai sus sau mai jos, in functie de resursele de petrol”, a mai spus liderul USR.

In opinia lui Drula, plafonarea preturilor la carburanti este „o masura antieconomica de tip socialist” si „va stimula companiile sa-si creasca preturile, pentru ca le acopera statul diferenta intre pretul plafonat”.

„Este o metoda care nu functioneaza, ori duce la penurie, ori duce la umflarea buzunarelor celor care nu ar trebui sa profite din asta. Cat exista concurenta, pretul este format liber. (…) Pretul este format in acea mai mare parte din pretul de baza, plus accize si TVA. Se poate lucra la partea de TVA, care s-a tot umflat (…) O scadere temporara la 5% este solutia in acest moment”, a explicat Drula.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

O oră ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

58 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

O oră ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

3 ore ago