Drula anunta ca Ciolacu nu va prelua functia de prim-ministru la rotativa: „O sa inventeze un scenariu, o sa spuna ca ei au incercat sa faca pensiile de zece ori mai mari si sa curga lapte si miere si n-au vrut ceilalti”

politica

Presedintele USR, Catalin Drula, a anuntat marti ca PSD nu va prelua functia de premier de la PNL in mai anul viitor. Drula a mentionat ca PSD va refuza sa intre la guvernare: ”Este in ADN-ul PSD sa fuga de consecintele propriilor actiuni”.

„La rotativa din mai, PSD-ul si domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea, pentru ca este in ADN-ul PSD sa fuga de consecintele propriilor actiuni, au facut-o deja de vreo doua-trei ori in istoria ciclurilor politice din Romania, 2019, 2015 si cred ca o vor face si de aceasta data, pentru ca incearca sa pacaleasca si sa fuga de consecintele propriilor actiuni”, a subliniat Drula.

„Ambele partide sunt la vale, PNL-ul mai accentuat din punct de vedere al increderii si e normal, guverneaza prost (…). PSD-ul are o istorie de a pleca cu un an inainte de alegeri de la guvernare. Bineinteles, o sa inventeze un scenariu pentru a face asta, o sa spuna ca ei au incercat, nu stiu, sa faca pensiile de zece ori mai mari si sa curga lapte si miere si n-au vrut ceilalti, gasesc o forma, pentru a nu face acest decont al guvernarii (…). Pariul meu este ca domnul Ciolacu nu va prelua functia de premier”, a mai spus Drula.

Barometrul de securitate al Romaniei, editia noiembrie 2022, prezentat luni la Biblioteca Academiei Romane, arata ca 87,1% dintre romani considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita.

La intrebarea „considerati ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie buna?”, 87,1% raspund NU, doar 12,% dintre respondenti aleg DA.

Ierarhia de incredere nu se schimba mult fata de anii trecuti, dar inclusiv institutii care beneficiaza regulat de incredere mare au imaginea marcata de dificultatile din ultimul an: Biserica – 65,6% in 2022, fata de 70,16% in 2021 si Armata – 66,4% in 2022, fata de 86,63% in 2021.

Acest complex de crize duce la scaderea increderii si in NATO (53,64% in 2022, fata de 67,36% in 2021) sau Uniunea Europeana (39,76% in 2022, fata de 59,18% in 2021), potrivit barometrului.

Cu toate aceste probleme, populatia Romaniei ramane cert una pro-occidentala si pro-europeana: 68% sunt optimisti cu privire la viitorul Uniunii Europene pe termen scurt, 78% sunt optimisti privind suportul american pentru Europa de Est si doar 10% dintre cei intervievati cred ca UE ar trebui sa dispara in viitor.

De asemenea, 74% dintre participantii la sondaj spun ca „este mai bine in UE decat in afara ei”.

Potrivit barometrului, exista o atitudine critica evidenta si fata de elitele locale/nationale si fata de elitele de la Bruxelles, publicul distribuind vina pentru pretul scapat de sub control al energiei astfel: cei care conduc Romania (47,7%), politicile UE (28%) si razboiul din Ucraina (23,9%).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: