Drula, despre explozia de pe A7: „Pe acest lot de autostrada nu exista contract semnat pentru dirigentia de santier”

politica

Liderul USR, Catalin Drula, fost ministru al Transporturilor, a cerut joi o ancheta rapida si profesionista in cazul exploziei de pe A7 prin care sa se afle vinovatii acestei tragedii, el afirmand ca pe acest lot de autostrada nu exista contract semnat pentru dirigentia de santier. ”Este aceeasi situatie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 intre Buzau si Pascani, semnate cu acelasi constructor”, spune Catalin Drula.

“Tragice vestile din aceasta dimineata de pe santierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. In primul rand, gandurile mele merg catre victimele acestei explozii si familiile lor. In al doilea rand, cer o ancheta rapida si profesionista prin care sa aflam vinovatii acestei tragedii si masurile ca sa nu se mai repete niciodata.

Nu in ultimul rand, este important de spus ca pe acest lot de autostrada nu exista contract semnat pentru dirigentia de santier („supervizare”, in termen tehnici). Este aceeasi situatie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 intre Buzau si Pascani, semnate cu acelasi constructor”, spune Catalin Drula intr-o postare pe Facebook.

Presedintele USR arata ca ”supervizorul este o firma specializata contractata de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranta si Sanatatea in Munca), care urmareste toate lucrarile desfasurate pentru conformitate”.

”La aproape 2 ani de cand a preluat mandatul Sorin Grindeanu, licitatiile pentru contractarea acestor servicii esentiale nu sunt incheiate pe 9 din 10 loturi ale A7 Buzau-Focsani-Bacau-Pascani”, afirma Drula.

Autoritatile din Vrancea au activat, in noaptea de miercuri spre joi, Planul Rosu de Interventie, dupa ce un incendiu a cuprins o magistrala de gaz, pe santierul Autostrazii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucreaza la constructia autostrazii au murit, iar alti cinci au fosr raniti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: