Drula: „In niciun caz nu lasam Bucurestiul pe mana Gabrielei Firea, din nou”. Despre Clotilde Armand: „Se lupta cu o mafie enorma la Sectorul 1”

politica

Presedintele USR, Catalin Drula, a anuntat la TVR ca USR nu a luat inca o decizie in legatura cu sustinerea lui Nicusor Da pentru inca un manda de primar, insa „in niciun caz nu lasam Bucurestiul pe mana Gabrielei Firea, din nou”.

„Noi nu am rupt legaturile cu domnul Nicusor Dan niciodata. De altfel, am fost unul dintre cele doua partide. Dumnealui a ajuns primar al Bucurestiului sustinut de USR si PNL Bucuresti. Este inca devreme pentru acest moment (intrebat daca l-ar mai sustine o data – n.r.). Vad si unele lucruri care nu s-au intamplat in Bucuresti de 10 sau 15 ani. De exemplu, asanarea finantelor orasului. Recent a anuntat ca am scapat, in sfarsit de datorii. Noi facem parte dintr-o coalitie de guvernare locala la Bucuresti, alaturi de PNL. Avem inca o colaborare. De asta nu si-a retras PNL sustinerea pentru domnul Nicusor Dan”, a declarat Catalin Drula la TVR Info.

„Pentru 2024 este inca devreme si este o decizie pe care o iau impreuna cu colegii mei din partid, bazata pe performanta, pe perspective si pe ce optiuni reale are Bucurestiului. In niciun caz nu lasam Bucurestiul pe mana Gabrielei Firea, din nou”, a completat liderul USR.

In legatura cu sustinerea lui Clotilde Armand, Drula a spus ca „sunt mandru de toti colegii mei care sunt primari”: „E o jumatate de mandat, mai are inca o jumatate de mandat. Este foarte multa munca, intai ranesti si apoi obtii rezultatele. Eu sunt mandru de toti colegii mei care sunt primari”.

„Stiti cum e, un primar in functie, intr-un partid, intotdeauna e pole position sa fie candidat in continuare. E o jumatate de mandat, mai are inca o jumatate de mandat. Este foarte multa munca, intai ranesti si apoi obtii rezultatele. Eu sunt mandru de toti colegii mei care sunt primari. Asa cum am spus – orice primar are in continuare prima sansa sa fie candidat. Sunt mandru de munca pe care o fac colegii mei primari. Nu sunt perfecti. Nici eu nu sunt. Am facut erori cand eram ministru, dar stiu cum se lupta ca sa obtina lucruri mai bune pentru comunitatile lor”, a subliniat Drula.

Intrebat daca ar trebui ca USR sa ii ceara demisia primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, avand in vedere investigatia ANI, presedintele USR a raspuns: „Doamna Clotilde Armand se lupta cu o mafie enorma la Sectorul 1, cu mafia gunoiului de acolo. Legat de acest caz, de constatarile ANI, ea a dat explicatii publice si acolo e o chestiune de ambiguitate. Intr-un ghid al Ministerului spune ca primarul poate fi implicat pe fonduri europene, ANI a considerat ca nu”.

„A spus ca va ataca aceste concluzii. ANI nu este o institutie judiciara. E o institutie care face niste rapoarte si, de altfel, sunt cazuri de notorietate in care s-au inselat. Unul dintre ele e chiar al Presedintelui Romaniei, unde a fost un raport care a fost intors in Justitie. Sunt convins ca isi va gasi dreptatea si ca va anula acest raport. Intre timp munceste la Sectorul 1, se lupta cu toate aceste interese legate”, a completat Catalin Drula.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: