Dubai Airshow 2023: Standurile producatorilor israelieni de arme sunt goale

externe

Standurile expozitionale ale producatorilor israelieni de arme Israel Aerospace Industries (IAI) si Rafael Advanced Defense Systems au fost goale la inceputul zilei de deschidere a Dubai Airshow de luni, pe fondul razboiului Israel-Hamas din Gaza, potrivit Reuters.

Nu a fost imediat clar de ce nu exista personal la niciunul dintre standurile expozitionale, care erau situate aproape de pavilionul producatorului de arme de stat EDGE din Emiratele Arabe Unite.

IAI si EDGE au semnat programe de dezvoltare comune la ultimul Dubai Airshow din 2021. Standul expozitional IAI a fost blocat cu funie rosie.
Un stand al companiei Elbit Systems din Israel, inregistrata local, a fost dotat cu personal, desi un membru al personalului a refuzat sa raspunda intrebarilor presei cu privire la participarea lor.

Natiunile arabe si musulmane au cerut in weekend oprirea vanzarilor de arme catre Israel, deoarece numarul deceselor in crestere din Fasia Gaza a provocat indignare in capitalele arabe.

Elbit System a infiintat compania inregistrata in Emiratele Arabe Unite in 2021, cu scopul declarat de a stabili o cooperare pe termen lung cu armata emiratelor. Compania-mama israeliana si-a declarat public in ultimele saptamani sprijinul pentru Israel si pentru armata sa.

Companiile israeliene au participat in mod deschis la expozitii si conferinte din Emiratele Arabe Unite doar din 2020, cand cele doua tari au stabilit legaturi in baza unui acord intermediat de SUA.

Emiratele Arabe Unite intentioneaza sa mentina acele legaturi diplomatice in ciuda protestelor internationale privind bilantul tot mai mare al razboiului din Gaza, au declarat pentru Reuters surse familiare cu politica guvernului Emiratelor Arabe Unite.

Emiratele Arabe Unite au devenit cea mai proeminenta natiune araba care a stabilit legaturi diplomatice cu Israelul in ultimii 30 de ani in temeiul Acordurilor Avraam intermediate de SUA in 2020. Acel acord a deschis calea pentru ca alte state arabe sa construiasca legaturi cu Israelul.

Vicepresedintele emiratelor, seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, fratele presedintelui, a participat la reuniunea comuna extraordinara a statelor Ligii Arabe si Organizatiei pentru Cooperare Islamica (OCI) care a cerut embargoul asupra armelor pentru Israel.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: