Dublu limbaj. Ciolacu si-a inceput vizita in SUA la Muzeul Holocaustului. Insa, la Bucuresti, PSD a promovat un antisemit la Curtea de Conturi

politica

Ciolacu la Muzeul Holocaustului

Premierul Marcel Ciolacu si-a inceput vizita oficiala in Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminica, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Cu toate acestea, la Bucuresti, Ciolacu l-a promovat pe antisemitul Aurelian Badulescu la Curtea de Conturi.

Ciolacu a incheiat turul muzeului in Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spatiu de reculegere, unde a aprins o candela, alaturi de membri ai delegatiei sale oficiale. Marcel Ciolacu a semnat apoi in cartea de onoare a Muzeului.

„Muzeul Memorial al Holocaustului este o puternica aducere aminte ca nu putem sa ne uitam pur si simplu la antisemitism ca si cum ar fi doar ceva din trecut. Trebuie sa ne angajam cu totii pentru a ne asigura ca istoria nu se va repeta”, a afirmat Ciolacu, in postare.

De pe alta parte, la Bucuresti, Ciolacu l-a sustinut pe antisemitul Aurelian Badulescu, fost viceprimar al Capitalei, pentru o functie de conducere la Curtea de Conturi.

Citeste si: Badulescu sare cu bocancii si pe Maia Sandu: „E urmasa progresista a NKDV-istei Ana Pauker, venita odata pe tancurile sovietice”

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a validat in octombrie candidatii pentru functiile de vicepresedinti si de consilieri ai Curtii de Conturi.

Badulescu, numit de PSD, s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase derapaje caracterizate prin antisemitism, badaranie si obscenitati.

Citeste si: Badulescu, derapaj sinistru: „O sa avem noi grija de Vlad Voiculescu. Nu le-am luat gatul parintilor lui pentru ca suntem crestini”

CNCD s-a autosesizat in 2019 in cazul lui Aurelian Badulescu, dupa ce Newsweek a relatat ca acesta a facut o serie de declaratii considerate antisemite de comunitatea evreiasca.

„Recomandarea mea este sa va intoarceti de unde ati venit, sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu”, este raspunsul viceprimarului Badulescu, pe care l-a primit presedintele Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) din Romania, care a criticat intentia lui Badulescu de a amplasa un bust al maresalului Antonescu in Capitala, a relatat Newsweek.

Aurelian Badulescu declarase ca vrea sa propuna amplasarea unui bust al maresalului Antonescu in Bucuresti, dupa ce a fost acuzat de antisemitism.

Anterior, Badulescu a criticat propunerea ca Muzeul Holocaustului sa fie amplasat in centrul Bucurestiului, pentru ca ar fi un loc „incarcat de romanism”.

Citeste si: Omul lui Firea, Badulescu, postare obscena la adresa Anei Birchall. Atacul vine dupa ce Birchall a cerut recuperarea grabnica a banilor pe care Felix ii datoreaza statului roman

Dupa aceste declaratii, directorul Centrului pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) din Romania a a criticat, intr-o scrisoare adresata comunitatii internationale, intentia viceprimarului Badulescu. Totodata, MCA Romania i-a cerut primarului de atunci, Gabriela Firea, un punct de vedere oficial fata de reactiile viceprimarului.

„Ultimul bust al maresalului Antonescu a fost inlaturat din curtea unei biserici din Bucuresti dupa patru ani de proteste ale centrului, in 2006. Este extrem de deranjant ca, 13 ani mai tarziu, viceprimarul Bucurestiului ia pozitie impotriva amplasarii Muzeului Holocaustului in centrul orasului, in timp ce sustine amplasarea unui bust al unui criminal de razboi. Promovarea si propunerea unui proiect care onoreaza memoria unui criminal de razboi nu ofenseaza doar memoria victimelor Holocaustului, unele dintre ele inca in viata, ci incalca si legea. Faptul ca un viceprimar abuzeaza de pozitia sa pentru a-si asuma un proiect care onoreaza memoria unui criminal de razboi, ignorand deliberat legea, arata o realitate deranjanta, trista si inacceptabila: daca Consiliul General al Municipiului Bucuresti aproba un asemenea proiect, Romania regreseaza cu 20 de ani in ceea ce priveste asumarea crimelor comise in timpului celui de-Al Doilea Razboi Mondial impotriva evreilor si romilor”, se arata intr-o scrisoare deschisa a lui Maximilian Marco Katz, directorul MCA Romania, adresata comunitatii internationale.

In replica, viceprimarul Aurelian Badulescu, care s-a prezentat drept „cetatean roman crestin-ortodox”, a tinut sa-i atraga atentia directorului MCA ca nu a scris in limba romana si sa „se intoarca de unde a venit”. „Nu stiu cine si ce va aduce prin Romania, dar este evident ca sunteti strain de acest neam si, pe cale de consecinta, de istoria poporului roman. (…) Recomandarea mea este sa va intoarceti de unde ati venit si sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu. (…) Nu va voi saluta cu deosebita consideratie, asa cum este normal, pentru ca nu va bucurati de consideratia mea. In alta ordine de idei, sunt bucuros ca oameni ca dvs. sunt preocupati de subiecte pe care domnia voastra le trateaza, sigur, in calitate de musafir in tara mea”, este raspunsul pe care viceprimarul Badulescu l-a adresat comunitatii evreiesti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: