externe

Duma de stat a ratificat anexarea celor patru regiuni ucrainene

In cadrul unei sesiuni plenare extraordinare, deputatii Dumei de Stat a Federatiei Ruse au ratificat in unanimitate documentele privind anexarea de catre Rusia a regiunilor Donetk, Zaporojie, Lugansk si Herson din Ucraina. Declaratia a fost publicata pe site-ul web al parlamentului rus, informeaza Ukrinform.

Conform documentelor aprobate, regiunile Donetk si Lugansk din Ucraina „au aderat la Rusia” ca „DPR” si „LPR” in cadrul granitelor administrative din 2014. Granitele regiunilor Herson si Zaporojie nu sunt definite in documente.

Pe langa documentele privind ratificarea, deputatii rusi au adoptat patru legi constitutionale federale privind „aderarea” celor patru regiuni anexate la Rusia, care trebuie aprobate de Consiliul Federatiei si semnate de presedintele Vladimir Putin.

In aceste regiuni urmeaza sa se infiinteze „subdiviziuni ale organismelor guvernamentale federale” pana la 1 iunie 2023 siin termen de sase luni sa se creeze districte orase si districte municipale.

Unitatea monetara din aceste teritorii va fi rubla rusa. Pana la 31 decembrie 2022, circulatia hrivnei ucrainene va fi permisa pentru plati in numerar si fara numerar.

Fortele armate si formatiunile militare create de autoritatile de ocupatie sunt propuse a fi incluse in componenta armatei ruse si a altor tipuri de trupe.

„Tratatele” prevad ca locuitorii ucraineni ai acestori teritorii vor fi considerati cetateni rusi de catre Moscova daca nu isi declara refuzul de a primi un pasaport in termen de o luna.

In plus, vor fi considerati cetateni rusi si locuitorii teritoriilor pe care nu le-a controlat niciodata, de exemplu, centrul regional Zaporojie, cu o populatie antebelica de aproape 700.500 de locuitori.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Colectia de monede a unui magnatului danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

4 minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

5 minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

11 minute ago

Volodimir Zelenski da asigurari linistitoare: „Rusii au atins doar prima dintre cele trei linii defensive de la Harkov”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat ca rusii nu au atins "linia concreta de aparare"…

21 de minute ago

Canepa sau marijuana? Angajatii Departamentului de Administratie au distrus zeci de plante care au rasarit in fata Capitoliului statului Wisconsin

Planurile cuiva de a recolta zeci de plante posibil de marijuana cultivate pe terenul Capitoliului…

26 de minute ago

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

35 de minute ago