externe

Lukasenko ii scoate pe toti elevii din tara la cules cartofii: „Bun antrenament fizic pentru copii”

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a lansat luni un apel la mobilizarea scolarilor pentru recolta de cartofi din aceasta fosta republica sovietica, afirmand ca va fi un „bun antrenament fizic” pentru ei si o „multumire” pentru parintii lor, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Principal aliat al presedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Lukasenko, fost director al unei ferme de stat sovietice care, din 1994, conduce tara cu o mana de fier, este cunoscut pentru derapajele sale verbale si propunerile radicale.

El s-a aratat indignat luni, in cursul unei sedinte de guvern, ca este interzisa in scolile din Belarus „mobilizarea elevilor pentru recoltarea de mere sau cartofi”, descriind aceasta stare de fapt drept o „salbaticie”.

„Cu ce exemplu ne vom creste atunci scolarii, copiii?”, a intrebat el, referindu-se la aceasta practica care exista pe vremea URSS.

„Se spune ca este exploatare. Dar ce exploatare poate fi daca este vorba despre o persoana merge la munca timp de cinci sau sase ore? Va fi o multumire pentru parinti si un bun antrenament fizic pentru copii”, a continuat seful statului, apreciind ca aceasta ca va „uni oamenii”.

In 2020, Aleksandr Lukasenko a recomandat sauna, un pahar de vodca pe zi si munca la camp, pe tractor, ca remedii eficiente impotriva coronavirusului.

Aliat al Moscovei si invecinat cu Ucraina, Belarusul nu participa direct la ofensiva rusa, dar in februarie si-a pus teritoriul la dispozitia fortelor ruse, care l-au folosit ca baza pentru atacul lor initial impotriva Kievului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Canepa sau marijuana? Angajatii Departamentului de Administratie au distrus zeci de plante care au rasarit in fata Capitoliului statului Wisconsin

Planurile cuiva de a recolta zeci de plante posibil de marijuana cultivate pe terenul Capitoliului…

6 minute ago

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

14 minute ago

Romanii pot raporta deepfake-urile si manipularile online la Ministerul Digitalizarii. Ministrul le multumeste „partenerilor Google, Meta si TikTok”

Romanii pot reclama dezinformarile si deepfake-urile, realizate cu ajutorul Inteligentei Artificiale (IA) de pe platformele…

16 minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

30 de minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

44 de minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

O oră ago