Duminica Pastelui. Ce sa faci ca sa-ti MEARGA BINE tot anul

life

Potrivit traditiilor romanesti, in Duminica Pastelui trebuie sa avem grija sa respectam anumite obiceiuri pentru ca sa avem parte de noroc si impliniri tot anul.

In Duminica de Paste este bine sa purtam haine noi. Acestea simbolizeaza o „curatare” trupeasca dar si sufleteasca. Acest obicei este strans legat in Romania si de venirea primaverii, hainele noi reprezentand faptul ca omul este in armonie cu natura care se improspateaza si revine la viata.

Un alt obicei pentru prosperitate si pentru noroc care este respectat de Paste la romani este spalatul pe fata cu apa in care se afla un ou rosu si un ban argintiu. Dupa ce se spala pe fata cu apa, crestinii isi ating obrajii cu oul rosu pentru sanatate si lipesc banul de frunte pentru belsug tot anul.

Fetele nemaritate grabesc maritisul daca pastreaza cojile de la ouale pe care le mananca, iar barbatii ar trebui sa poarte in Duminica de Paste o palarie noua pentru a avea putere.

Un alt obicei se refera la ciocnitul oualor, care are o serie de rigori pentru prima zi de Paste. Traditia spune mai intai ciocnesc parintii, apoi parintii cu copiii si la final, copiii intre ei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Urmareste-ne si pe:

Comentarii: