Categories: news

Dupa ce a umilit o tanara romanca, ambasadorul Romaniei la Londra a trecut acum la amenintari: „Asemenea gesturi au costuri”

Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, o ameninta pe tanara jurnalista care a indraznit sa relateze experienta pe care a avut-0 cu acesta. „Va invata si domnisoara ca pe termen lung asemenea gesturi au costuri”, a scris Mihalache intr-o postare pe Facebook.

Maia Bondici, o tanara romanca stabilita la Londra, a povestit ca a fost umilita si batjocorita de ambasador in timp ce incerca sa ii ia un interviu. „Nici o avere sau pozitie pe lumea asta nu iti poate justifica aroganta, nesimtirea, indolenta si lipsa de respect. Oricat de bogat ai fi, ca esti regina, sau un ambasador, trebuie sa ramai umil si respectuos, in special fata de oamenii tai”, a spus romanca dupa intalnirea cu Mihalache. Ea a marturisit ca a plans dupa intalnirea cu ambasadorul.

Mihalache tine acum sa ii dea replica tinerei romance. In loc sa prezinte scuze scuze, ambasadorul a trecut la amenintari. „Va invata si domnisoara ca pe termen lung asemenea gesturi au costuri”, a scris Mihalache pe Facebook.

„O domnisoara, Maia Bondici, studenta la o facultate de jurnalism, a publicat un text care vizeaza persoana mea si as vrea sa fac unele precizari.

Domnisoara respectiva, fiind inscrisa ca stagiar la Ambasada Romaniei la Londra (!), mi-a solicitat, prin intermediul colaboratorilor, un interviu care sa ii serveasca la elaborarea lucrarii de licenta. Asadar, nu vorbim de un ziarist, ci de un student caruia eu consider ca am dorit sa ii fac un serviciu, ajutandu-l la elaborarea lucrarii de licenta. Tema mi s-a parut interesanta: impactul presei britanice asupra comunitatii romanesti. De aceea am acceptat, desi interviurile stiintifice de acest tip nu fac parte din fisa postului meu de ambasador.

Am tratat acest interviu mai degraba de pe pozitia de profesor, fost ziarist si specialist in analiza politica in raport cu un student. Am crezut ca doreste sa invete din experienta mea. Poate de aceea mi-am permis sa-i dau anumite sugestii. Discutia, la care au asistat si colaboratorii mei, a fost civilizata. Desi mi s-a parut deplasata atitudinea de a imi da mie lectii…

De aici si pana la story-ul construit de studenta este o cale lunga. Mi se pare ca ceea ce a facut este complet lipsit de bun simt si de deontologie. Dupa aceasta poveste, nu as mai angaja-o ca reporter sau redactor, nici macar ca taxator de bilete… Sunt lucruri care se fac si lucruri care nu se fac atunci cand cineva iti acorda timp si incredere. Desigur, a instrumenta asemenea atacuri poate crea notorietate pe termen scurt. Va invata si domnisoara ca pe termen lung asemenea gesturi au costuri.

PS: Pentru curiosi: de luni de zile fumez tigari marca IQOS, permise de lege. Nu orice scoate fum este neaparat ilegal…”, a scris Dan Mihalache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

6 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

8 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

8 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

8 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

8 ore ago