Dupa ce luni l-a injurat, Dragnea l-a sunat marti pe Timmermans sa-si puna cenusa in cap. Ce i-a promis oficialului de la Bruxelles

politica

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a sunat, marti dupa-amiaza, pe prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, anunta Antena 3. Dragnea i-a promis ca Romania va respecta statul de drept, deciziile Curtii Constitutionale si ca va tine cont de recomandarile Comisiei de la Venetia.

Mihai Gadea a sustinut ca Liviu Dragnea l-a rugat pe Timmermans sa nu „arunce cu piatra in Romania”. Dragnea i-a promis ca Puterea de la Bucuresti va respecta statul de drept si recomandarile Comisiei de la Venetia.

„Discutia a fost destul de ampla. In urma discutiei, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, l-a sigurat pe liderul PSD ca va fi extrem de corect cu privire la situatia din Romania”, a spus Mihai Gadea.

Luni seara insa, dupa dezbaterea din Comisa LIBE, Dragnea a vut o iesire doarte violenta la adresa lui Timmermans, tot la Antena 3.

”Trebuie sa recunosc ca sunt destul de dezamagit de aceasta atitudine, pentru ca nu mi-am imaginat niciodata ca o tara intrata in Uniunea Europeana va fi amenintata in felul asta, adica atat de brutal. Eu am urmarit aceasta dezbatere, care de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o lista de luari de pozitii stabilite de dinainte, o condamnare deja inainte de a se studia probele, ca sa spun asa, ca am experienta asta nefericita”, a declarat Liviu Dragnea.

El a precizat ca s-au trimis documente scrise, informatii, dovezi la Bruxelles.

”Nimeni nu a avut niciun fel de reactie, nu s-a spus in mod concret care sunt acele amendamente sau acele articole din legile Justitiei care afecteaza independenta Justitiei. Nu exista asa ceva, dimpotriva, a fost scos orice actor politic dfin numirile judecatorilor si de la Inalta Curte. Asta inseamna de fapt independenta totala. Poate asta deranjeaza. De asemenea, s-a informat Comisia Europeana, s-au informat membrii din Comisia Europeana, europarlamentari cu ceea ce noi consideram, sunt dovezi, probe, filme, declaratii care arata derapaje ingrozitoare ale statului de drept si ale dreptrilor omului comise in numele luptei impotriva coruptiei. Nu am simtit noi nicio dorinta de cooperare, asa cum trebuia sa fie, era obligatie din MCV pentru a se combate aceste derapaje”, a adaugat Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dancila si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-au intalnit marti cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Intalnirea a avut loc in contextul in care, luni seara, Frans Timmermans a criticat dur Romania si a avertizat Guvernul ca ar putea fi adus in fata istantei pentru legislatia vizand sistemul judiciar si situatia statului de drept.

Discutia are loc cu o zi inaintea dezbaterii din Parlamentul European pe tema situatiei statului de drept in Romania, votul fiind programat in 1 noiembrie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: