Presedintele Klaus Iohannis viziteaza Senegalul

politica

Presedintele Klaus Iohannis isi incheie turneul din statele africane cu o vizita in oficiala in Senegal, el urmand ca marti si miercuri sa aiba un program mai relaxat, care include si o vizita intr-o insula aflata in patrimoniul UNESCO.

Marti, presedintele are in program o vizita la Asociatia Senegaleza pentru protejarea copiilor cu deficiente mintale (ASEDEME). Miercuri, el va vizita Insula Goree, aflata in patrimoniul UNESCO, fost avanpost al comertului cu sclavi. El va avea intalniri cu oficialitatile locale si va vizita Casa de sclavi. In plus, cuplul prezidential va face o vizita la Liceul de fete Mariama Ba.

Joi, la ora 13.00, va avea loc primirea de catre presedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidential, a presedintelui Klaus Iohannis. Sunt programate ceremonia primirii oficiale, convorbiri tete-a-tete, convorbiri oficiale, semnare de documente oficiale si declaratii de presa comune.

La ora 18:00, presedintele va asista la inaugurarea Casei Natiunilor Unite din Senegal, impreuna cu Presedintele Republicii Senegal, si va vizita Muzeul Civilizatiilor Negre din Dakar, unde va participa la vernisajul expozitiei „Masti traditionale africane – Masti traditionale romanesti”, organizata in cooperare cu Muzeul Taranului Roman.

Tot atunci, seful statului va avea o intalnire cu fosti studenti din Senegal care au studiat in Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: